Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matěj (11) našel svou těhotnou maminku ležet v koupelně: Zachránil jí život!

Autor: rc - 
31. května 2023
14:14

Hrdinsky se zachoval teprve jedenáctiletý Matěj ze slovenských Košic. Žák páté třídy našel v koupelně na podlaze ležet svou maminku Gabrielu Stolárovou (39), která byla v osmém měsíci těhotenství. Matěj neváhal, běžel pro telefon a zavolal pomoc! Zachránil tak život nejen své mamince, ale i svému malému bratříčkovi.

Ve chvíli, kdy by zpanikařil leckterý dospělý, zachoval neuvěřitelný klid a duchapřítomnost jedenáctiletý Matěj. V brzkých ranních hodinách našel svou maminku Gabrielu bezvládně ležet na podlaze v koupelně. „Ráno o čtvrté jsem šel na toaletu, když jsem mamku našel ležet v koupelně. Strašně jsem se lekl. Nevěděl jsem, co dělat. Pokoušel jsem se ji probudit,“ zavzpomínal na dramatické chvíle pro slovenský deník Plus Jeden Deň Matěj.

Maminka s ním prý začala komunikovat. Matěj se jí snažil přemístit z koupelny do kuchyně, ale cestou upadla. „Začala se velmi třást, tak jsem zavolal sanitku,“ dodal statečný hoch. „Záchranář na lince mě po celou dobu, než přijela sanitka, uklidňoval. Říkal, že jsem statečný a nemusím se bát,“ vzpomíná na vypjaté chvíle malý hrdina.

Gabrielu převezli do nemocnice, kde podstoupila císařský řez. „Radko musel být týden v inkubátoru, potom jsem ho mohla mít u sebe celý den, jen na noc ho dávali na pozorování na JIP,“ sdělila výše zmíněnému deníku Gabriela, která už má chlapečka doma. V nemocnici strávili sedmadvacet dní. Na svého staršího syna je neuvěřitelně pyšná.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Ladislav Horák ( 2. června 2023 10:23 )

Borec, není co dodat.

Zobrazit celou diskusi