Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tělo jeptišky zůstalo čtyři roky po smrti neporušené! Jedná se o zázrak?

Autor: rc - 
30. května 2023
06:20

 Stovky poutníků míří do městečka Gower ve Spojených státech, aby se staly svědky údajného zázraku. Středem pozornosti se stal místní klášter, kde exhumovali tělo jeptišky Wilhelminy Lancasterové (†95), která zemřela před čtyřmi lety. Poté, co její rakev vyňali z hrobu, zjistili, že tělo nejeví známky rozkladu!

Gower v americkém Missouri je malé městečko, které má něco málo přes 1500 obyvatel. Ovšem během posledního týdne si získalo nečekanou popularitu. Stovky lidí míří do místního benediktinského kláštera, kde mělo dojít k zázraku! Jeptišky řádu Benediktinek sestry Marie, královny Apoštolů, se rozhodly exhumovat tělo zakladatelky řádu, Wilhelminy Lancasterové. Rakev s tělem jeptišky chtěly umístit do klášterní kaple před oltář.

Exhumace těla

Lancasterová založila řád v roce 1995, když jí bylo sedmdesát let. Sestry jsou známé svými nahrávkami gregoriánských chorálů a církevních hymnů. Lancasterová zemřela před čtyřmi lety 29. května ve věku pětadevadesáti let. Jak uvádí Catholic News Agency, její ostatky uložili do dřevěné rakve. „Zaměstnanci hřbitova nám řekli, abychom očekávali jen kosti, protože sestra Wilhelmina byla pohřbena bez balzamování a v jednoduché dřevěné rakvi,“ řekla Newsweek nejmenovaná řádová sestra.

Neporušené ostatky

Nicméně poté, co rakev vyňali po letech z hrobu, byly sestry v šoku. „Myslela jsem, že vidím úplně celou, neporušenou nohu,“ uvedla abatyše Cecilia Snellová. Poté, co odkryli víko rakve, uviděli neporušené tělo. Zachovalá zůstala i svíčka se stuhou i její růženec. „Ještě pozoruhodnější bylo úplné zachování jejího svatého hábitu vyrobeného z přírodních vláken. Její syntetický závoj byl dokonale neporušený, zatímco obložení rakve, vyrobené z podobného materiálu, bylo zcela zničené,“ dodala abatyše.

Zázrak v Missouri

Zpráva o exhumaci těla jeptišky se začala šířit po sociálních sítích a lidé o události mluví jako o „zázraku v Missouri“. Zároveň se na místo začaly sjíždět stovky lidí. Policisté dokonce na Facebooku vydali prohlášení, v němž varují obyvatele města, že „mohou zaznamenat významný nárůst dopravy, v souvislosti s události, která se nedávno stala v benediktinském klášteře.“

Video  Jeptiška Cristina Scucciaová vyhrála v roce 2014 italskou pěveckou soutěž The Voice.  - Instagram.com/sistercristinaofficial
Video se připravuje ...

lekno ( 31. května 2023 20:12 )

turista.z.: ..Povstaly nejaké podmínky..“ To je tak prosté vysvětlení. A mohli byste prosím ještě popsat fyzikální proces, který způsobil, že cit. :“Její syntetický závoj byl dokonale neporušený, zatímco obložení rakve, vyrobené z podobného materiálu, bylo zcela zničeno,..“ Mám dotaz -Proč se nezničil i ten závoj, co ?
„Zazraky jako takove, se nedeji, vse podleha prirodnim zakonum…“ Další hezká větička. A mohli byste prosím ještě doplnit, zda vy znáte všechny přírodní zákony této Země a vesmiru ? Myslím i ty zákony, které ještě nebyly objeveny. Jistě je kompletně všechny znáte jako jediný člověk vesmíru, když všechny úkazy světa /např. eucharistický zázrak v Lancianu v Itálii/ dokážete racionálně objasnit, že ? Neboť zázraky se nedějí, podle vás..

turista.z. ( 30. května 2023 19:28 )

Presne.. Śilenstvi..

Uż jen symbol te viry,,. zavrazdeny, ukrizovany Jeżiś na krizi.. Muze byt vubec horśi symbol?
A jeste dokazou tvrdit, ze tak to melo byt, ze tak je to prave krasne, ze On tomu tak chtel, aby za nase hrichy zemrel, rikaji..
A nepremysli nad jeho slovy na krizi.
"Otće odpust jim, vzdyt nevedi co ćini'..
Jedno definitivne vylućuje druhe.
Jim to ale nevadi, maji vypranne mozky..

turista.z. ( 30. května 2023 15:34 )

K ćemu by mel takovy "zazrak" sloużit.?
Nejspiś povstaly nejake podminky, ktere vysuśily telo driv, nez se rozlożilo.
Zazraky jako takove, se nedeji, vse podleha prirodnim zakonum, ktere jsou vyrazem Bożi vule...
Tak samo jako Marie nemohla poćit Jeżiśe, bez oplodneni vajićka... Nic vic, nic min. Kdo uznava normalni procesy... cti Boha vic, nez ti, co veri nejakym śaśkarnam.

Zobrazit celou diskusi