Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Američana (81) na týden uvěznil sněhový příval: Přežil jen díky sušenkám!

Autor: štt - 
12. března 2023
14:45

Amerického seniora na cestě z dovolené zastihla sněhová bouře. Téměř týden zůstal uvězněný ve svém autě uprostřed horského průsmyku. Přežil jen díky sušenkám a dece, kterou objevil v kufru svého SUV.

Jerry Jouret na tuhle cestu nejspíš do smrti nezapomene. 24. února jel ze své chaty v Big Pine nacházející se na úpatí hor Sierra Nevada. Cesta do nevadského městečka Gardnerville měla trvat zhruba tři hodiny, ale kvůli nepříznivému počasí se protáhla na šest dní.

Jednaosmdesátiletý muž skončil uvězněný ve svém autě a čekal na příjezd záchranářů. Jediné jídlo, které s sebou měl, bylo pár sušenek a sladkostí. Žízeň zaháněl rozpuštěným sněhem, uvedl Daily Star.

Bývalého zaměstnance NASA kromě hladu trápil chlad. Na sobě měl totiž jen lehkou bundu. Naštěstí v kufru objevil deku a ručník. Jen občas zapínal baterii, aby si zatopil.

28. února místní šerif obdržel oznámení o pohřešované osobě. Na první, ani druhý pokus záchranáři neuspěli. Nakonec se týmu podařilo získat informace z Jouretova telefonu a pomocí vrtulníku zasněžené auto našli.

2. března kolem čtvrté hodiny odpoledne byl senior zachráněn. Ihned jej převezli do nemocnice, ale ještě téhož večera byl propuštěn. K překvapení všech lékařů neměl žádné známky podchlazení, ani jiné zdravotní komplikace.

Video  Sníh a vichr bičovaly Česko: Tvorba sněhových jazyků na Třebíčsku (11.3.2023)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi