Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Praděda (90) je nejstarším kulturistou světa?! Klíčem k dlouhověkosti je prý „neandertálská DNA“

Autor: rc - 
12. března 2023
13:21

Už sice oslavil úctyhodné devadesáté narozeniny, ale energie má stále na rozdávání. Jim Arrington se před lety zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší kulturista. Navzdory svému pokročilému věku, ale stále zvedá činky. Klíčem k dlouhověkosti je prý dobrá strava, cvičební režim a „neandertálská DNA“!

Kulturistice se věnuje už 75 let a stále od ní nehodlá upustit. Ačkoliv už mu je devadesát, pořád dochází do posilovny ve Venice v Kalifornii a zvedá činky. Jim Arrington, který se již roku 2018 zapsal do Guinnessovky jako nejstarší kulturista, dokonce zapózoval polonahý pro pánský časopis. Jim, který je už pradědou, však přiznává, že při tréninku musí být opatrnější, než mladíci, které v posilovně potkává.

Poprvé do posilovny vstoupil, když mu bylo čtrnáct let. Od té doby je kulturistika jeho vášní. „Držím se toho víc než 75 let, protože jsem stále cílevědomý,“ uvedl s tím, že se zúčastnil 60 soutěží a 16krát vyhrál. Jim se svěřil britskému deníku Daily Star, že má stále dostatek energie právě díky pravidelnému cvičební, stravovacímu režimu a „neandertálské DNA“. „Udělám sérii dřepů a pak vypiji litr mléka,“ popsal svůj režim. Navíc ho prý těší, že mladší kulturisté k němu vzhlíží, což ho inspiruje k tomu, aby vstal a šel opět cvičit. Když zrovna necvičí, tak se rád věnuje se svou manželkou kutilství, cestuje či poslouchá klasickou hudbu.

Video  Arnold Schwarzenegger. Fantastický příběh chudého rakouského kluka, který nikdy nevzdal své sny  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi