Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Kalouse ušatého na Chrudimsku vážně zranilo auto: Po měsíci léčby přišla radostná zpráva

Autor: jel - 
1. března 2023
14:00

Špatně na tom byl kalouse ušatý, kterého na Chrudimsku srazilo auto. Sova skončila v péči záchranné stanice a v první chvíli nechtěla příliš spolupracovat. Po měsíci ale přišla dobrá zpráva a kalouse se podařilo vypustit zpět do volné přírody.

O příběhu kalouse ušatého informovali zvířecí záchranáři ze Záchranná stanice a ekocentra Pasíčka u Boru u Skutče na sociální síti. Sovu asi před měsícem ve večerních hodinách srazilo auto a způsobilo jí zranění. 

„I když v prvních dnech moc nespolupracoval, nakonec se poměrně rychle zotavil a osamostatnil,“ popsali ochranáři. Doplnili, že po měsíci byla sova znovu vypuštěna do volné přírody, což je pro ně vždy hlavním cílem.

„Vždy, když se k nám dostane živočich, který potřebuje naši pomoc, je naším hlavním úkolem umožnit v co nejkratší možné době jeho návrat zpět do přírody,“ doplnili. Kalous ušatý patří mezi nejrozšířenější druh sov v České republice a řadí se do čeledi puštíkovitých.

Video  Jessie byla na pokraji smrti, majitelé ji nechali umírat hlady. Záchrana přišla v poslední chvíli  - Kateřina Bokrová Lang, Dogsy, z. s.
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi