Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Cvičený delfín zaútočil na svou trenérku: Musela být převezena do nemocnice!

Autor: štt - 
13. února 2023
17:24

Divákům vodního centra se zatajil dech strachem. Ochočený delfín zničehonic napadl svou chovatelku. Rozzuřený se za ní hnal, když se pokoušela dostat pryč z bazénu. Děsivá nehoda se odehrála o víkendu v oceanáriu v Miami na Floridě.

Nešťastnou scénu se podařilo zachytit jednomu z diváků, který o víkendu navštívil oblíbenou show s názvem Flipper. Na videu lze vidět, jak se dva cvičitelé snaží dostat z bazénu, zatímco za nimi se řítí rozlícený delfín.

Sundance se nakonec podařilo jednoho z plavců dvakrát nabrat čumákem. Dle Daily Star byla trenérka nakonec převezena do jedné z místních nemocnic.

Přestože delfíni vypadají jako mírumilovná zvířata, ve volné přírodě se dokáží utkat i s žraloky. Čumákem cílí na zranitelná místa podbřišku a žaber.

„Delfín se ve vodě srazil se svou chovatelkou,“ uvedlo vedení parku ve svém prohlášení. Z preventivních důvodů byl kontaktován i místní policejní sbor, jelikož akvárium v minulosti čelilo několika obviněním z porušení pravidel ochrany zvířat.

Buňka organizace PETA již vydala vyjádření, ve kterém apelují, aby činnost oceanária byla ukončena.

Video  Trenérka musela být převezena do nemocnice.  - TikTok
Video se připravuje ...

Jelimanek ( 14. února 2023 12:37 )

Jako v románu "Válka s mloky" tak takhle nějak začne Válka s delfíny, první rozzuření delfíni prej již byli spatřeni pod Karlovým mostem...🦈

Yvetta Zlínská ( 14. února 2023 07:43 )

Z ničeho nic to určitě nebylo. Prý se srazil s chovatelkou, ha, ha. Týrají je tam a pak neví, jak se z toho vylhat.

Zobrazit celou diskusi