Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Daniele (31) hrozí až 20 let za mřížemi: Z covidových dotací si zaplatila dovolenou i luxusní bentley!

Autor: rc - 
11. února 2023
05:00

Až dvacet let za mřížemi hrozí Daniele Rendonové z amerického Miami. Jednatřicetiletá influencerka zpronevěřila covidové dotace! Od státu v přepočtu inkasovala neuvěřitelných 8,5 milionu Kč, které si ale prý rozhodla užít po svém. Ze státních peněz si zaplatila dovolenou, plastickou operaci či luxusní auto.

Obrovskému skandálu čelí influencerka Daniela Renonová. Rodačka z Kolumbie, která žije v americkém Miami, skončila ve vazbě poté, co ji úřady obvinily z podvodu. Jednatřicetiletá realitní makléřka, jež se na sociálních sítích chlubila luxusním životem, prý zneužila státní dotace, aby financovala svůj nákladný život.

V rámci podpůrného programu podnikatelů, kteří přišli o zisky kvůli pandemii covidu, si zažádala o dotace. Podle informací amerického deníku New York Post Daniela zfalšovala několik dokumentů, aby získala horentní částku peněz. V dokumentech prý zfalšovala příjmy společnosti, mzdy či počet svých zaměstnanců. Od státu dostala v přepočtu  8,5 milionu Kč, ovšem místo toho, aby je vložila do podnikání, podle žalobce peníze použila k osobním účelům.

Měla si za ně pořídit luxusní Bentley Bentayga, pronajmout pompézní byt v Biscayne Bay a zaplatil plastickou operaci. Navíc si pořídila designové oblečení a boty. Žalobci zároveň uvedli, že si zaletěla na dovolenou do rodné Kolumbie. Zřídila si i firemní bankovní účet, z něhož pak poslala peníze, kam se jí zlíbilo. Peníze prý poslala přátelům i své rodině.

Na instagramu ji sledovalo kolem 33 tisíc lidí, ale poté, co na ni praskl skandál, svůj účet smazala. Daniela skončila ve vazbě a hrozí jí, že stráví ve vězení až 20 let.  

Video  Nikol Moravcová pro časopis Dieta: Přemýšlím více o tom, co si kupuji  - Videohub
Video se připravuje ...

Martina Šteklová ( 14. února 2023 18:27 )

Myslím, že v Amerike nemajú problém ju exemplárne potrestať.

rudy_hnis ( 12. února 2023 19:07 )

To je slabotka. Babiš si nadotoval celkem 105 miliard a je v pohodě.

1917 ( 12. února 2023 16:49 )

To je alespoň pálka. Srovnejte to s našimi "tresty" VIP Janoušků,Hrdličků, Rittigů a dalších. Jen ty ty ty, možná nějaká směšná pokuta a podmínka.

krapotkin ( 12. února 2023 13:48 )

Ti naši jsou asi tršku chytřejší a nechlubí se s tím na NETu.

janova ( 11. února 2023 11:43 )

Myslím, že covidových dotací zneužilo mnohem víc lidí. Je rozdíl mezi třeba zpěváky typu L. Bílé, kteří mají do smrti z čeho žít a hudebníky, kteří hrají někde po klubech a sotva si vydělají na živobytí. Ale dotace brali všichni stejné. Kde se asi stala chyba. Že by naše vláda v čele s panem Babišem, která tak ráda a ve velkém rozdávala na dluh? Těch, kteří se dotací zřekli byla opravdu hrstka. Ostatní si řekli blbej kdo dává, blbější kdo nebere.

Zobrazit celou diskusi