Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Roztomilý husky Frank se zaběhl v Krkonoších: Pátrači jsou mu na stopě!

Aktualizováno -
31. ledna 2023
07:07
Autor: rc - 
30. ledna 2023
17:16

Širokou veřejnost prosí o pomoc kamarádky Lucie a Markéta, které společně vyrazily do Krkonoš. Do hor je doprovázel i devítiměsíční husky jménem Frank. Roztomilý chlupáč se však 29. ledna na cestě z Dolních Míseček směrem na Vrbatovku ztratil. Navzdory usilovnému pátrání se ho dosud nepodařilo odchytit. Dobrovolníci však našli jeho stopu a zdá se, že pejsek běhá v kruhu. Pomohla by snad prý odchytová klec.

Frank se zaběhl v Krkonoších v neděli 29. ledna ve 14 hodin. Tehdy se skupinka vydala z Dolních Míseček směrem na Vrbatovku. „Projel kolem něj rychle lyžař (nic proti lyžaři, blbá náhoda) a on se vyděsil a utekl do lesa,“ uvedla v příspěvku na instagramu Markéta s tím, že devítiměsíční pejsek je bázlivý.

Má známku a červený postroj

„Bojí se, ale je moc hodný na psy i na lidi. Spíš se bude držet stranou a tak je důležité koukat kolem sebe, může se schovávat,“ píše majitelka. Frank je plemene husky a nemá hustou podsadu. Venku v mrazivém počasí už je několik hodin a Markéta se tak děsí umrznutí. „Má na sobě psí známku, obojek a červený postroj,“ dodává s tím, že už uvědomila i záchranné složky.

Mrazivé počasí

Na své fanoušky na instagramu se obrátila i blogerka Lucie, která je známá jako Holka s bucket listem. Ve svém příspěvku odsoudila všechny bezcitné komentáře na adresu zoufalé majitelky, která se svého pejska snaží najít. „My jsme celé odpoledne lítaly s Markét nahoru, dolů, hledaly Franka, brečely na přeskáčku, já si dala rekordní výstup na Vrbatovku, zpotila se, mám vyřvané hlasivky, klepu se, mám horečku a jsem šíleně vysílená,“ píše Lucie a uvedla, že Markéta hledala zaběhnutého pejska i přes noc.

Teploty v noci klesly k minus deseti stupňům. „Je skoro jedenáct hodin v noci a ona tam chodí na skialpech v -10°C, úplně vyčerpaná, aby našla svého vyděšeného psa, který se lekl a utekl se někam schovat. To devíti měsíční stěně je tam úplně samo někde v lese a ty máš potřebu napsat jeho mámě něco, co ji úplně odrovná? Myslíš si jako, že si to sama nevyčítá?“ popisuje zoufalé pátrání.

Pátrání pokračuje

„Díky všem za tipy, zkusím mu udělat granulkové pasti s oblečením,“ napsala Markéta do stories s tím, že její druhý pejskem Finn cítí, že něco není v pořádku. „Finn ví, že se něco děje a je smutný, ani nežral,“ dodává. „Dnes hustě sněží, snad nám pomůžou stopy a Finnovo hledání bráchy,“ uzavřela v příspěvku. Zároveň publikovala několik snímků s označenými místy, kde by se měl pravděpodobně Frank pohybovat. „Napadlo dost čerstvého sněhu, po Frankovi ani stopy. Netuším, kde je dobré hledat v tuhle chvíli, myslím, že se bude držet víc dole, kde není taková zima,“ informovala dále na sociální síti v pondělí 30. ledna.

Našli stopy a zahlédli i pejska

Takřka až do 3 hodin úterního rána trvala akce dobrovolníků, kteří pročesávali náročný terén a Franka hledali. Narazili na jeho stopy a podařilo se jim ho dokonce i zahlédnout, ale vyděšený pejsek dál utíkal a strávil tak venku další mrazivou noc. „Frank krouží, má už celkem standardní okruh,“ píše Markéta domnívá se, že by mohla pomoci odchytová klec. Kdyby měl někdo na zapůjčení, pište sms,“ dodala. Zvažuje i využití odborníka s uspávací střelou. „Nevím, jaký profík by to s náma chtěl dát,“ připouští. Markéta pak poděkovala i Blesku za to, že na případ upozornil.

„Myslete na něj, už jsou to dvě noci a musí být vyřízený,“ napsala na sociální sítě Lucie. Navzdory velkému úsilí všech zúčastněných pejsek zůstává v horách a snahy o jeho záchranu budou jistě pokračovat. Držme jim palce!

Video  Totálně opilá a agresivní žena ztropila scénu v pražském aquaparku před svým synem  - Městská policie Praha
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině