Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Obří komplex po knížeti Metternichovi je na prodej. Za 85 milionů může být váš!

Autor: pma - 
3. prosince 2022
09:59

Realitní kanceláře čas od času nabízejí zájemcům i poměrně netypické objekty k prodeji. Jedním z nich je například památkový objekt v obci Hromnice na Plzeňsku, ve kterém svého času pobýval i známý kancléř - kníže Metternich. Dvoupatrový komplex s rozlehlými pozemky vyjde zájemce na dle odhadů na 85 milionů korun.

Historie nabízeného objektu v obci Hromnice severně od Plzně sahá až do roku 1703. Tehdy byl hospodářský dvůr založený Plaskými Cisterciáky a dostavěn byl o dva roky později. Místo mezi loukami a lesy se na několik let stalo domovem i slavného knížete Metternicha. Před čtvrt stoletím se dvůr dočkal nákladné rekonstrukce a dostavby, aby mohlo být zachováno kouzlo jednoho z posledních velkých statků selského baroka.

Vinárna, pivnice i kaple

V současné době byl objekt využíván jako hotel, avšak podle realitní makléřky Marty Zajíčkové, by šlo místo využít jako domov pro seniory či jako jiné místo pro sociální služby. Prostoru je v komplexu skutečně dost.

Ve dvou patrech se schovává na 35 pokojů s celkem 75 lůžky vč. apartmánů a tří pokojů s bezbariérovým přístupem. Samozřejmostí je i velký byt pro nové majitele. Mimo to je novému vlastníkovi k dispozici vinárna, pivnice, restaurace, kovárna, stodola, pekárna nebo vysvěcená kaple. Nechybí ani tři velké konferenční sály či prostory pro relaxaci, kde si mohou nový majitelé či hosté zajít na masáž, do sauny nebo do whirpoolu.

Objekt má prozatím jednoho vážného zájemce

Příjemným bonusem jsou jistě i přilehlé pozemky v celkové rozloze přes 86 hektarů. Že vás nabídka zaujala? Stačí skromných 85 milionů korun a objekt vám může říkat pane. Pokud skutečně máte zájem, neváhejte.

„V současnou chvíli máme jednoho vážného zájemce, vše je ale zatím ve fázi jednání,“ doplnila Blesku realitní makléřka.

Video  Královna Alžběta a její chaty, chalupy, paláce a letní sídla  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krapotkin ( 3. prosince 2022 15:35 )

Máš pravdu, nějak jsem to přehlíd. Ale stejně, kam bůh strčí svoje pazoury, tam 100 let nic neroste.

Jelimanek ( 3. prosince 2022 13:38 )

Ať čtu jak čtu, vidim jen že kaple je vysvěcená, takže houno vysvěcená pole!🤔

krapotkin ( 3. prosince 2022 12:19 )

Líbí se mi, že autor článku neopomně zdůraznit jeden fakt - pole jsou vysvěcená. To jsou tedy pole lepší nebo horší bonity ?

Zobrazit celou diskusi