Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vojta už podruhé bojuje s mozkovým nádorem: Lékaři jsou skeptičtí, operace nepřipadá v úvahu

Jedinou šancí pro nemocného Vojtu je nyní chemoterapie. (ilustrační foto)
Jedinou šancí pro nemocného Vojtu je nyní chemoterapie. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: VaB - 
5. listopadu 2022
18:40

Před lety malý Vojta po náročné cestě, chemoterapiích a ozařování úspěšně vybojoval svou bitvu s rychle rostoucím mozkovým nádorem. Vypadalo to, že rodina má těžké časy za sebou a chlapec se muže začlenit do normálního života. Bohužel se ale nádor letos vrátil a jeho samotného i jeho rodinu čeká těžká zkouška. 

Vojtu a jeho rodinu se rozhodli podpořit policisté z Nezávislého odborového svazu a další složky. Jeho tatínek, Vladimír Adam, totiž pracuje jako strážce zákona. Pro jeho rodinu se vše změnilo už v roce 2014.

Tehdy sedmiletému Vojtíškovi lékaři diagnostikovali meduloblastom – neinvazivní rychle rostoucí mozkový nádor. Před nimi byla dlouhá a náročná cesta. „Po třech operacích, 30 dávkách ozařování a šesti cyklech chemoterapií, svou nemoc překonal,“ popisují policisté.

Vojta se díky tomu mohl začít vracet do normálního života a chodit do školy, ačkoliv kvůli prodělané nemoci často marodil. Další krutá rána ale přišla letos v květnu. Pravidelná kontrola u lékaře opět objevila onen nádor.

„Tentokrát jsou lékaři skeptičtí k možnému uzdravení,“ uvedli policisté. Problém je v tom, že se nádor nedá operovat, ohrozil by totiž chlapcovy životní funkce. „Jediná možnost, ale s největší pravděpodobností neúspěšná léčba probíhá pomocí chemoterapie,“ popisují smutné zprávy lékařů.

Tatínek Vladimír se snaží svému už téměř patnáctiletému synovi poskytnout veškerou myslitelnou podporu. Pomoci rodině v opravdu tíživé situaci můžete zde. „Již nyní Vám všem upřímně děkujeme za projevenou solidaritu a podporu rodiny Vladimíra Adama,“ dodávají na závěr strážci zákona.

Video  Takhle operuje robot Da Vinci v nemocnici v Novém Jičíně.  - Karel Janeček
Video se připravuje ...

Citronel ( 16. listopadu 2022 17:13 )

Co toto má znamenat, ten kluk je jen a jen v rukou lékařů a snad se vyčerpají všechny možnosti našeho opravdu profesionálního a na velmi vysoké úrovni pracujícího zdravotnictví pro jeho záchranu, ta sbírka, kterou asi založil otec je na co??? Přijde mi to jako využití a zneužití situace, nebo se opět budou muset sbírat víčka,protože pojišťovna chce ušetřit, aby byly prémie ?

Zobrazit celou diskusi