Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodinka vyměnila dům za obytňák: Životem na cestách prý ušetří

Autor: rix - 
11. září 2022
18:14

Pětičlenná rodina z USA se odhodlala k ráznému kroku. Garciovi prodali honosný dům se třemi ložnicemi a koupelnami, aby si koupili ještě luxusnější obytný vůz. S ním už procestovali pětadvacet států a navštívili ty nejproslulejší destinace. Cestováním, o kterém sní mnoho lidí, se rodinka chlubí na sociálních sítích. 

Krok to byl odvážný. Garciovi se v roce 2019 rozhodli, že s dosavadním životem seknou. Ačkoli mají tři malé děti, prodali svůj domov. Místo toho koupili luxusní obytňák a rozhodli se život strávit na cestách. Za tři roky už procestovali pětadvacet států. „Svoboda může pro každého znamenat něco jiného, my jsme teď naprosto spokojení,“ svěřil se třicetiletý Jaren Garcia. 

Život na vlastní pěst je spojil jako nikdy předtím. Pro sympatickou rodinku je to změna k lepšímu. Manžel a tatínek Jaren kvůli práci dříve často cestoval a se svými blízkými se moc nevídal. Teď mají všichni absolutní svobodu v tom, jak se svým časem naloží. 

Maminku Molly manželovo pracovní nasazení po čase začalo trápit. „Byla jsem často sama doma jen s dětmi. Mnohdy přijížděl jen na několik dní, už mě to přestávalo bavit. Nakonec to celé dopadlo takhle,“ svěřila se pro web televizní stanice ABC News. Peníze pro ně i přes razantní změnu nejsou problém. Jaren i na cestách pracuje online a Molly mezitím spravuje sociální sítě, na kterých mají přes sto tisíc fanoušků.

Ani dětem se po domovu nestýká. MOlly se jich často ptá, jestli by se vrátily domů a do školy. „Ne, tohle se nám líbí mnohem víc,“ odpovídají prý nadšeně. Učitelkou je jim samotná Molly. Jak rodiče dodali, životem na cestách prý paradoxně ušetří. V domě měsíčně utratili v přepočtu zhruba 70 tisíc korun. „Teď je to mnohem méně,“ vysvětlili. 

Dnes Garciovi namísto tradičního života upřednostňují zážitky a exkurze do národních parků, muzeí, zoologických zahrad a knihoven, protože nejsou neustále vázáni na jedno místo. „Bylo to naprosto skvělé rozhodnutí,“ dodala Molly k osudové změně. 

Video  Finanční guru poskytuje rady, jak ušetřit na dovolené.  - TikTok
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi