Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt kvůli ukopnutému palci! Otec od rodiny se zranil o korál, po osmi týdnech agonie zemřel

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Twitter - juliepackard)
Autor: štt - 
2. září 2022
18:17

Otec dvou dětí si v bazénu ukopl palec. Neškodná odřenina chtělo by se říct. Drobné zranění se však zanítilo a on skončil na jednotce intenzivní péče, kde mu lékaři amputovali obě dolní končetiny. Ani tento drastický zákrok však nestačil k záchraně mužova života a o několik dní později zemřel.

Keith Clarke si v roce 2009 užíval rodinnou dovolenou ve vodním parku Discovery Cove v Orlandu na Floridě. Když plaval v bazénu s tropickými rybami, zachytil se palcem u nohy o korál. Tři dny poté, co si Clarke odřeninu způsobil, měl odletět zpět do Manchesteru. Když dorazil na letiště, náhle se mu udělalo špatně a zkolaboval, napsal Daily Star.

Ihned byl převezen do nejbližší nemocnice, kde mu lékaři diagnostikovali septický šok a související selhání orgánů. Jeho manželka novinářům sdělila, že si všimla, jak „mu zčernalo rameno a na zádech mu vyrazily fialové fleky“.

Clarke nejdříve strávil několik dní na jednotce intenzivní péče. Brzy však byl leteckou záchrannou službou přepraven zpět do Velké Británie. V nemocnici Wythenshawe mu lékaři museli amputovat obě nohy pod kolenem. Osm týdnů po uražení prstu zemřel na selhání několika orgánů.

Podle vyšetřování, které se konalo v Manchesteru, byla Clarkovi ve dvou letech diagnostikována hemofilie – porucha srážlivosti krve. Koroner Nigel Meadows sdělil vdově, že její manžel „měl v podstatě smůlu“.

Za infekci může vícero faktorů. Kromě samotného korálu a přítomnosti tropických ryb ve vodě největší roli sehrála Britova genetická predispozice. „Streptokokovou septikémii skupiny B můžeme chytit všichni. Někteří lidé k ní mohou být náchylnější než jiní,“ uzavřel Meadows nešťastný případ.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi