Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Batole tragicky zemřelo při bouři: Holčičku zabily obří kroupy!

Autor: rix - 
2. září 2022
10:45

Obrovská tragédie otřásla španělským městem La Bisbal de l'Emporda. Při bouři tam přišla o život teprve roční dívenka. Na vině byly obří kroupy o velikosti tenisových míčků. Holčička byla v úterý převezena do nemocnice Josepa Truety v Gironě, ale o několik hodin později bohužel zemřela.

Španělsko v posledních dnech sužovaly prudké bouře, které byly doprovázené i extrémním krupobitím. Na to doplatila i roční dívenka, kterou museli lékaři s poraněním hlavy transportovat do nemocnice. Přes rychlou pomoc odborníků ale přišla naprosto zdrcující zpráva. Holčička zraněním podlehla. 

Úmrtí dívenky jen završilo hororovou bilanci šestasedmdesáti zraněných lidí. Bouře zasáhly především oblast Katalánska. Ve stejné nemocnici, kde batole zemřelo, leží v nemocnici také těžce zraněná žena. I ji překvapila prudká bouře, informoval deník Daily Mail

Většina dalších zraněných lidí utrpěla poranění hlavy, řezné rány od ledu nebo zlomeniny kostí. Kroupy o velikosti tenisových míčků způsobily také rozsáhlé škody na majetku. Katalánští meteorologové uvedli, že kroupy, které spadly v oblasti poblíž turistického města Girona blízko španělských hranic s Francií, byly největší za posledních dvacet let.

Video  Takhle řádily kroupy u Hanušovic  - video od čtenáře
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání