Infantka Cristina, celým jménem Cristina Federica Victoria Antonia de la Santísima Trinidad de Borbón y Grecia, sestra španělského krále Filipa VI. Španělského (53), prožívá velmi těžké životní období. Její manžel Iňaki Urdangarin přiznal, že má poměr s kolegyní z práce v advokátní kanceláři v baskické Vitorii. Jmenuje se Ainhoa Armentiaová (43) a je o 13 let mladší než jeho současná manželka. Informují o tom místní média. Po více než 20 letech manželství s princeznou Cristinou, s níž má čtyři děti, tři syny a jednu dcerku, se tak zřejmě bude rozvádět.

„Takové věci se prostě stávají. Pokusíme se to zvládnout co možná nejlépe, je to problém, který vyřešíme s maximálním klidem, jako vždycky, tečka,“ řekl králův švagr novinářům. Jeho nevěra se propálila na veřejnost minulý týden, když španělská média zveřejnila fotku, na níž se Urdangin prochází ruku v ruce s jinou ženou po pláži ve francouzském letovisku Bidart. Tam má s manželkou dům. Fotka byla údajně pořízená necelé dva týdny po Vánocích, které strávil Urdangarin s rodinou - a navenek se zdálo vše být zalité sluncem.

VIDEO: Španělský král Filip VI. navštívil zraněné po útoku v Barceloně

Bývalý vrcholový házenkář Urdangarin královské rodině způsobil ostudu už před několika lety, když byl odsouzený k odnětí svobody za zpronevěru veřejných fondů a daňových podvodů. Tehdy dostal trest šest let a tři měsíce ve vězení (a to pro něj původně prokuratura požadovala téměř 20 let odnětí svobody). Do vězení nastoupil v roce 2018, za dobré chování ale dostal posléze mírnější režim a od loňska už nemusí ve vězení ani spát.

V takzvané kauze Nóos, která dostala jméno podle dnes již neexistující nadace podporující sportovní projekty, tehdy čelila obvinění i princezna Cristina. Obžaloba ji nařkla ze spolupachatelství a hrozilo jí až osm let „v chládku“. Soud ji však nakonec zprostil viny, ačkoliv jí uložil pokutu ve výši 265 088 eur (7,162 milionů korun) za její občanskoprávní odpovědnost. Pokutu dostal kromě trestu vězení i Urdangarin, a to 512 000 eur (13,8 milionu Kč).
Fotogalerie
26 fotografií