Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Naštvaný miliardář Chlad na srazu luxusních vozů v Blatné: Nejdražší auto počmárali

Autor: Jonáš Kříž - 
8. září 2022
05:00

Na kapotě luxusního auta za 90 milionů korun se usadil šedý poprašek a lidé si na něm čmárali prstem jako na pískovišti! Návštěvníci výstavy vozů na zámku v Blatné naštvali miliardáře Richarda Chlada (60). Stěžoval si, že mu tím poškrábali lak!

Zámek v Blatné v sobotu hostil druhý ročník přehlídky Concorso Castle Blatná věnované extrémně drahým a rychlým automobilům. Desítky jedinečných vozů značek McLaren, Ferrari nebo Porsche o víkendu přilákaly 7000 návštěvníků. „Cílem je ukázat, proč jsou ta auta výjimečná, proč se vyrábějí v jednotkách kusů a stojí, kolik stojí,“ sdělil Blesku za pořadatele Ladislav Soukup.

Málem ho trefilo

Radost z první ceny v divácké soutěži měl zkaženou miliardář a majitel nejdražšího vozu v Česku Richard Chlad. Do Blatné vyrazil představit Bugatti Chiron za 90 milionů korun. Na fi alovou kapotu ale sedal prach z nedaleké cesty, a to v lidech vzbudilo umělce. Na vůz začali malovat a psát vzkazy. „Od auta jsem se na chvíli vzdálil a po návratu jsem myslel, že mne raní mrtvice. Pokrývaly ho drápance, vzkazy a obrázky. Naštěstí jsme před akcí vůz prozíravě oblepili ochrannou fólií. I tak vyšlo vyčištění na zbytečných 15 tisíc korun,“ stěžoval si Blesku. V porovnání se závratnou pořizovací cenou vozu to ale jsou jen »drobné«.

Příště za páskou

Lidé podle Chlada poškrábali na akci i další luxusní auta. „Hodně špatně dopadl majitel mclarenu stojícího vedle mě. Auto ve fólii neměl a kvůli škrábancům teď musí nechat kompletně rozleštit lak. Vyjde ho to na 30 tisíc korun,“ uvedl Chlad. Příště už prý luxusní vozy vystaví jen za páskou a pod dozorem hlídače. „Nikdy jsem to tak nechtěl dělat, ale vypadá to, že budu muset,“ dodal.

Pirátovo dvojče?

Velkým otazníkem výstavy byla záhadná formule, která jako by z oka vypadla stroji, s nímž proti pravidlům provozu řádí na dálnici u Příbrami neznámý jezdec. Naposledy letos v srpnu. Po jeho identitě pátrá policie. Podle pořadatelů ale navzdory stejné barvě, číslu 7 na kapotě i reklamním polepům o stejný vůz nejde. „Formule, která jezdila po D4, to nebyla. Tato patří sportovnímu týmu,“ dušoval se Ladislav Soukup. My o tom máme pochyby. Podle našich zjištění pilot celý den v Blatné chodil jen v přilbě, mimochodem stejné, v jaké jezdí fantom z D4...

Video  Sláva, úspěch a hvězdní jezdci. To je stáj F1 McLaren!  - Videohub
Video se připravuje ...

Zed Zdéňa ( 25. března 2024 18:32 )

umyj si to fyčo! 😁

Josef124 ( 19. listopadu 2022 09:54 )

Lidi jsou strašně závistiví. radši než aby se sami snažili něčeho dosáhnout, tak budou ničit cizí majetek... Pak si kupte drahé auto. Já mám proto ojetého golfa, i když bych měl peníze na nového. Ta představa, že mi ho ale někdo poškrábe, nebo posprejuje mě přivádí k šílenství. Auto si hýčkám, koupil jsem si zde http­s://ww­w.2d­in.cz/ kvalitní autokosmetiku a pravidelně ho čistím, aby v něm nebylo ani smítko.

Michal Češek ( 10. září 2022 21:36 )

Umej si to prase 🐷🤓

Michal Češek ( 10. září 2022 21:36 )

Umějí si to prase!!!🧐

František Foltýn ( 9. září 2022 19:55 )

Dobrý den upřímně lituji pána Velikána s bugatti protože je to moje oblíbená znáčka a zbytečně vyhozené peníze a hlavně čas a to je horší hlavně čas jsou penize..i u nás v Brně je spoustu krásných aut a jedno má i motor 16zi válcový nejspíše z bugatti ale je to jiná prestižní znacka která normálně ale používá pouze 12ti válce z BMW.
Pánové těchto vozů raději ani na pumpě motor nezhasinaji a nevzdaluji se ani na krátkou vzdálenost nebo mají ošetřeno hlídání ale i tak se tyto věci stávají..a bohužel se tyto věci stávají velice rychle..přímo bleskově bohužel i horší věci se těmto vozům stávají a tím pádem se velice znehodnocuji poněvadž dochazi k porušení originality a to nejen laku ... kdo to ma pořád opravovat..většinou to jdou kazisveti a škůdci a mají veškere své hodnoty naopak a hrozně je to baví...bohužel mám s nimi také velmi převelice bohaté zkušenosti takřka denně...no hlavně že to dobře dopadlo a vše se dolestilo bez nutnosti lakování ještě že tak..
Zdravím pána Velikána I jemu podobne Velikány a Velikánky přeji co možná už žádné negativní zkušenosti s temito škůdci.
Apropó Bugatti tohoto typu jsem v Brně neměl zu čest potkat tak třeba se poštěstí na některé z těchto krásných akci nebo jízd...akorát ty davy lidí to mě velice odrazuje tam je riziko poškození velmi vysoké..
Mějte se krásně a užívejte každé příležitosti jak projet nebo vystavit tyto vozy bohužel nikdy nevíte kdy je Vás den ten poslední...zatím tedy dýchám ale špatně.. 😉🤩😏🤗
S pozdravem
František FOLTÝN
Foltýnova 1003/11
Brno-Bystrc
635 00
739623239
P.S.:ta adresa bohužel není náhoda ani žert to je prokleti no co už teď..
Jinak můj SAABLANCIA600. 1.6 2XOHC jede také velmi pěkně...pokud mu někdo zrovna neublíží velmi brutálním zpusobem tak jako mě..no co už osud si člověk prý nevybírá no tak až do konce .. a treba bude líp..no asi jak pro koho.
ELIŠKA MELA TAKE PEKNE BUGATTI v atypické žluté č.58 tak jsem Jí u nás na Farinove zatacne dal žluté růže... napořád..

Zobrazit celou diskusi