Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Chodit na svatby a nechat si za to platit? Jen (34) pracuje jako profesionální družička!

Autor: rc - 
21. srpna 2022
19:25

Přemýšlíte si, že si najmete svatební koordinátorku, aby váš velký den byl dokonalý? Najmout si rovnou můžete i profesionální družičku, která se po dobu plánování veselky stane vaší nejlepší kamarádkou! Jen Glantzová z amerického Brooklynu od svých dvaceti let chodila svým kamarádkám za družičku, až jí její spolubydlící začal říkat profesionální družička. Nakonec se rozhodla, že skutečně své družičkovské zkušenosti využije a začala za to brát peníze.

Jen Glantzová po studiu vysoké školy netušila, jakým směrem se ubrat. Pracovala proto v cestovní agentuře, v časopisu, v PR agentuře a jako copywriterka pro technologický startup. Nakonec se rozhodla, že se vydá naprosto jinou cestou. Bylo jí kolem dvaceti let, když se její kamarádky začaly vdávat. Chodila často za družičku. Nakonec se jí ozývali i cizí lidi, aby se stala jejich oporou ve svatební den.

„Můj tehdejší spolubydlící mi přezdíval profesionální družička,“ uvedla pro New York Post Jen s tím, že se nakonec rozhodla dát inzerát, v němž nabízela své služby družičky. „Obdržela jsem více než tři sta odpovědí. Vytvořila jsem si webové stránky a udělala rezervaci svém prvnímu klientovi,“ popsala začátek úspěšného podniku v roce 2014.

Co taková profesionální družička dělá? Jen už má svůj tým spolupracovníků, kteří jsou pravou rukou nevěsty. Prochází uličkou v družičkovských šatech a rovněž mají na starosti přípitek, který nenechá oko suché. Ovšem figurují při svatbě i jako asistenti. Pokud tedy nevěsta urgentně potřebuje něco koupit, je to jejich starost. Někdo ale nechce, aby se vědělo, že si platí profesionální družičku. „Přestrojíme se, máme falešné jméno a příběh a opravdu se ponoříme do jejich života,“ uvedla Jen.

„Pracujeme buď s párem, nebo jen s nevěstou či ženichem, jako jejich opora během svatebních příprav. Jsme nejlepším přítelem, kterého si vždycky přáli mít,“ popsala náplň práce, která zahrnuje i snahu o uklidnění hádek, které by veselku mohly zkazit, pomáhají i při výběru šatů. Její firma dokonce nabízí rozhovory, při nichž se ženich či nevěsta mohou vypovídat o všech svých starostech či pochybnostech. Ovšem takový hovor stojí 200 amerických dolarů (4 805 Kč) a to za hodinu. Základní balíček, který zahrnuje věci jako šestihodinový předsvatební telefonát, podporu ve svatební den, e-mailování, pomoc při svatebním plánování, stojí 2 499 amerických dolarů (60 039 Kč).

Video  Kateryna Demers má vlasy dlouho jako Locika z Pohádky.  - Instagram/kateno4eklala
Video se připravuje ...
  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi