Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Předpověď meteorologů oživila chladivý zážitek Tomáše (25): Moje největší ochlazení za 19 let!

Tomáš Moravec se objevil v Blesku jako šestiletý hoch při netradičním bruslení v létě na ledě.
Tomáš Moravec se objevil v Blesku jako šestiletý hoch při netradičním bruslení v létě na ledě.  (Autor: Jitka Pecharová)
5. srpna 2022
05:27

Za zvěčnění vzpomínky na parádní osvěžení v horkém srpnovém dni v roce 2003 vděčí deníku Blesk Tomáš Moravec (25) z Jeníkovic na Hradecku. Objevil se v něm zachycený při bruslení na ledě.

„Bylo mi šest, když mě mamka vzala na zimák v Trutnově, kde zahajovali sezonu a vzhledem k panujícímu horku měla i veřejnost možnost jít si zabruslit a trochu se osvěžit,“ popsal Tomáš a ukázal snímek z nejčtenějšího českého deníku, na kterém jako velký otužilec vyrazil na led v hale s teplotou jen pár stupňů nad nulou pouze v kraťasech, na rukavice však nezapomněl.

„Na bruslích jsem se teprve učil. Ale zjevně jsem si to i tak užil. Určitě víc než mamka, která mě musela často držet, abych nespadl,“ usmál se.

Poprvé a naposled

Článek s chladivou vzpomínkou Tomášovi rodiče schovali na památku a nyní jej tak mohl připomenout u příležitosti narozeninové akce „30 let: Byli jste v Blesku?“. „Asi to je i moje jediná fotka na bruslích, protože mě nakonec neoslovily. Dá se ale říci, že od té doby jsem větší a zvláštnější ochlazení nezažil,“ uzavřel. Nyní se prý nejraději osvěžuje v bazénu a dobře vychlazeným pivem.

Letní bruslení i letos

V minulosti se v létě bruslilo nejen v Trutnově, ale třeba i na zimáku v Náchodě či v Chrudimi a i letos jsou města, která nabízejí možnost osvěžit se tímto způsobem. Například už dnes a v následujících dnech probíhá veřejné bruslení v určitých časech v Ice areně v Plzni, o nadcházejícím víkendu i na zimáku v Sokolově a třeba Louny zvou veřejnost na bruslení ve dnech 20. a 27. srpna.

Video  Kramný chce obnovu procesu! A Amber rozprodává majetek. Peníze od Deppa odmítla.  - Bára Horáková
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi