Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brutální útok na šéfa středočeské záchranky! Skončil s otřesem mozku

Ilustrační foto, v popředí: ředitel ZZS Středočeského kraje Pavel Rusý
Ilustrační foto, v popředí: ředitel ZZS Středočeského kraje Pavel Rusý  (Autor: David Malík/ZZS Středočeský kraj)
Autor: jel - 
14. července 2022
11:35

Ředitel Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Pavel Rusý popsal nepříjemný výjezd. S kolegou vyrazili při noční směně do kempu na Rakovnicku za pacientem v bezvědomí. Na místě se ale vše zvrtlo. Pana Rusého napadl muž a zdravotník skončil s otřesem mozku a zlomeným nosem v nemocnici. 

Mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková zveřejnila příběh ředitele na sociálních sítích v rámci pravidelné rubriky nazvané „Z historie našich výjezdů“.

Pavel Rusý tehdy sloužil na záchrance sobotní noční směnu. Operační středisko jim oznámilo výjezd k mladíkovi v bezvědomí v kempu na Rakovnicku. „Když jsme dorazili do kempu a kluka našli, byl už při vědomí a zřejmě opilý. Byl rozrušený, pobíhal sem a tam a nechtěl se nechat vyšetřit,“ popsal současný ředitel záchranářů.

Rozhodli se proto s kolegou, že se vydají zpět, když muž vyšetření odmítá. Při nástupu do sanitky ovšem k Pavlovi přiběhl bratr mladíka. „Bez jakéhokoliv varování mi dal pěstí do obličeje. Zatmělo se mi před očima, ještě nikdy jsem se s nikým nepral, vůbec to nedokážu popsat,“ uvedl pan Rusý s tím, že vůbec netušil, co se děje. Události si příliš nepamatuje, ale kolega mu prý sdělil, že byl chvíli v bezvědomí. Pavel skončil v nemocnici s otřesem mozku, zlomeným nosem a odřeninami. 

Mladíci ten večer sice utekli, policie je ale dopadla a útočník skončil ve vězení. Soud mu vyměřil 18měsíční trest. 

Video  Jak probíhá kurz první pomoci u Českého červeného kříže? 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi