Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Z karavanu do luxusní vily s vrtulníkem: Podnikavý Rom má nakročeno k miliardovému jmění!

Autor: rix - 
3. července 2022
16:23

Britský podnikatel romského původu Alfie Best (52) se narodil v karavanu u silnice během sněhové vánice. Nyní žije v luxusním domě za 173 miliónů korun a vlastní úspěšnou společnost zabývající se nemovitostmi, která se neustále rozvíjí. To mu ale nestačí. Výhled jeho podnikání je pozitivní a jeho jmění se může vyšplhat na pohádkovou miliardu liber. 

Dvaapadesátiletý muž začal svou podnikatelskou kariéru jako chudý mladík prodejem aut a dodávek, než si ve dvaceti letech založil skupinu obchodů s mobilními telefony. Nyní, o více než třicet let později, vede společnost Wyldecrest Parks, která se zabývá prodejem nemovitostí. Ta mu vydělává pořádný balík.

Alfie se dokonce dostal do bodu, kdy si může v klidu dovolit koupit vlastní luxusní helikoptéru navrženou společností Aston Martin. Jeho hvězda dál stoupá a brzy se prý podnikavý muž stane prvním romským miliardářem ve Velké Británii. 

To je pro Roma dramatická změna. Vyrůstal v chudém prostředí kočovných cestovatelů. Na peníze už si ale zvykl a nepřikládá jim takovou váhu. „Jakmile vyděláte pět nebo deset milionů liber, další peníze už nepotřebujete,“ svěřil se s tím, že takové jmění už každému umožňuje dělat cokoli. 

Pak je podle Alfieho důležité vybudovat podnikání. „Lidé mě sice občas kritizují, ale já to přijímám a uvědomuji si, že mám štěstí,“ vysvětlil boháč, který by už do konce života nemusel hnout prstem. „Každé ráno vstávám, štípu se a děkuji svým šťastným hvězdám, že jsem měl to štěstí být tam, kde jsem,“ uvedl.

A zdá se, že se bude mít ještě líp. Blíží se k překonání hranice jedné miliardy liber, jelikož se jeho podnikání velmi daří. „V závislosti na tom, jak se bude vyvíjet trh, do konce příštího roku budeme mít aktiva ve výši jedné miliardy liber. Ale jsem realista, cokoli se ještě může pokazit,“ mínil podle deníku Daily Mail

Video  Nejdražší rozvody v historii: Kolik stojí, když miliardářům krachne manželství? 
Video se připravuje ...