Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Malá Katrin z Rovenska spěchala na svět: Maminka miminko porodila už v sanitce

Katrin z Rovenska přišla na svět už v sanitce cestou do nemocnice
Katrin z Rovenska přišla na svět už v sanitce cestou do nemocnice  (Autor: ZZS Libereckého kraje)
Autor: jel - 
15. června 2022
13:53

Zdravotníci z Libereckého kraje vyjížděli ve středu dopoledne k porodu v Rovensku pod Troskami. Brzy se ukázalo, že porod bude opravdu rychlý a tak se v Turnově k záchranářům připojil i lékař. Maličká Katrin se nakonec narodila už v sanitce.

„Když naše sanita vyjížděla k porodu do Rovenska, nikdo netušil, že se nový život narodí cestou,“ informoval na sociální síti mluvčí ZZS Libereckého kraje Michael Georgiev. Dodal, že jakmile záchranáři dorazili za maminkou zjistili, že porod bude opravdu rychlý, a proto raději požádali, aby se k ním cestou připojil lékař. Což se opravdu stalo v Turnově.

Sanitka mířila do jablonecké nemocnice, než tam ale dorazila, malá Katrin už byla na světě. Holčička se narodila zrovna nedaleko obchodního centra. „Nákupy tak bude mít v krvi od malička, narodila se totiž přímo v sanitě u obchodního centra,“ uvedl s humorem mluvčí. Maminka holčičky porod zvládla skvěle. Ona i miminko jsou v pořádku. 

„Rodičům a malé Katrin, která je naprosto v pořádku a už i s maminkou v porodnici, moc gratulujeme a přejeme pevné zdraví!“ uzavřel mluvčí příspěvek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi