Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Maminka přišla o syny Matěje (†3) i Alexe (†13): Jednoho jí srazilo auto, druhého vlak

Autor: VaB - 
15. května 2022
05:00

Matěj (†3) zemřel před lety pod koly osobního automobilu, Alexe (†13) pak srazil vlak ve Valašském Meziřící. Maminka přišla o dva milované syny, teď splácí peníze za pohřeb, na důstojné náhrobky už nejsou peníze. Prosí proto o pomoc.

Rodina Tomaštíkových si žila do roku 2009 vesele a spokojeně. „Pro oba chlapce dělali rodiče v rámci možností vše, co mohli. Věnovali jim čas, pozornost, brali na výlety do Zoo, do Dinoparku, koupaliště,“ popisuje na stránkách Donia známá rodiny Marcela Gajová. Jenže pak přišla ohromná tragédie. Jejich tříletého syna Matěje srazilo auto a on na místě vážným zraněním podlehl. 

Malý Matěj miloval pohádku Auta, která u nich doma hrála skoro neustále. Po jeho smrti byl mamince velkou oporou syn Alex. „Zároveň byl nejmladší, hodně jsem se mu věnovala. Nechtěl chodit do školky, protože měl strach, že už se pro něj nevrátím,“ popisuje maminka.

Alex byl šikovný a milý hoch. Ve škole byl oblíbený, dobře se učil, měl spoustu kamarádů a s láskou se věnoval sportu i počítačovým hrám. Kromě fotbalu chodil třeba na karate nebo jezdil na koloběžce. „Bohužel dne 18. 11. 2021 ho srazil vlak,“ píše maminka.

O tragické události ve Valašském Meziříčí už Blesk dříve informoval. Tehdy přes koleje přebíhali dva chlapci, během toho je ale srazil vlak. Třináctiletý Alex na místě zemřel, jeho kamaráda transportoval vrtulník v kritickém stavu do nemocnice. 

„Nikdy nikomu neublížil, vždycky měl úctu ke starším lidem a osud byl k němu tak krutý... Je mi moc líto rodičů, já osobně bych ‚takový těžký kříž neunesla‘,“ popisuje Marcela, která se rozhodla rodině pomoci. 

Peníze na hrob nejsou

„Kluci byli strašně hodní. Je to pro mě velká bolest, bolest, na kterou nikdy nezapomenu, ani nevytěsním. Musím se s tím zkoušet učit žít,“ popisuje zdrcená maminka. 

Marcela Gajová založila sbírku na podporu rodičů. Ti totiž doteď musejí splácet pohřeb. Podpořit je můžete na tomto odkazu„Je třeba udělat nové základy, pomník. Zkrátka celý nový dvojhrob. Dosud je to pouze hromada hlíny, maminka by ráda, aby chlapci měli důstojný hrob, kam za nimi bude chodit,“ dodává.