Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čiperná babička (83) závodí v bahně: Skáče přes překážky a podlézá ostnatý drát!

Autor: rix - 
16. května 2022
21:56

Tahle babča má kuráž! Mildred Wilsonová ve svých třiaosmdesáti dokončila již potřetí tvrdý závod Tough Mudder. Plazila se v bahně, přelézala překážky nebo podlézala ostnatý drát. Sympatická stařenka, která běháním mimo jiné vydělává na charitu, vždycky ráda soutěžila. K závodění v bahně ji ale přivedl až její syn. 

Mildred Wilsonová ze Sikestonu ve státě Missouri byla nejstarší osobou, která kdy dokončila tuto vyčerpávající překážkovou dráhu. Cílovou pásku protnula udržovaná babička 1. května v třiaosmdesáti letech. „Spousta lidí si myslí, že jak stárnou, musí si sednou a skončit. Není tomu tak,“ vysvětlila. 

K závodění ji přivedl její syn Danny a to velice pozdě. První závod absolvovala Mildred až v osmdesáti letech. Když se jí její syn zeptal, jestli by chtěla také závodit jako on, ani na chvíli čiperná žena nezaváhala. „Ale chci to fakt umět, ne se jen zúčastnit,“ odvětila mu. 

Před první závodem si pro jistotu došla ke svému lékaři. „Ten mi dal palec nahoru a mohla jsem se zúčastnit,“ popsala. V jejím soutěžení ji podporoval i již zesnulý manžel Farrel. „Ať už jsem se rozhodla udělat cokoli, on mě v tom nenechal,“ pochlubila se podle deníku Daily Mail

Babička běhá i pro charitativní účely. V roce 2020 se zúčastnila závodu Conquer the Gauntlet v Arkansasu a získala 283 000 korun pro vybudování studny se sladkou vodou v Africe. „Zabahním se, aby ostatní mohli pít čistou vodu,“ vysvětlovala, když běžela i další trasu se stejným cílem v rámci závodu Tough Mudder.

Video  Aktivní babička (99) přes pokročilý věk stále tančí  - Facebook
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi