Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mrazivá proroctví Nostradama: V roce 2023 vypukne třetí světová válka

Autor: jel, zf, aip - 
2. srpna 2023
12:01

Francouzský lékař Michel de Nostradame zvaný Nostradamus žil na počátku 16. století a proslul především jako věštec. Ve své knize Les Prophéties (Proroctví, pozn. red.) údajně předpověděl mnohé historické události, například zavraždění prezidenta Kennedyho, vzestup Adolfa Hitlera i jedenácté září. 

Nyní vykladači Nostradamových textů přichází s tím, že podle věštce dojde k válečnému konfliktu.

„Sedm měsíců Velké války, lidé budou umírat kvůli zlu. Rouen, Évreux (města ve Francii, pozn. red.) nepřipadnou králi, napsal o roce 2023 Nostradamus.

Podle Daily Star by tato předpověď mohla značit, že ze současné války na Ukrajině se stane třetí světová válka. Jak deník uvádí, sedm měsíců války nezní tak hrůzně, nicméně nesmíme zapomínat, jakým arzenálem jaderných zbraní jsou některé země včetně USA a Ruska vybaveny.

Video  Co čeká lidstvo v nejbližších letech podle nejslavnějších jasnovidců v historii?  - Videohub
Video se připravuje ...

Nostradamus také předpovídá „zlověstný oheň, který dopadne na královskou budovu“. Předpokládá se, že by pak z popela civilizace měl vzniknout nový světový řád. Slavný věštec také mluví o tom, že „světlo na Marsu selhává“. Tuto předpověď si údajně můžeme vysvětlit tak, že se kolonizace této planety nezdaří. Zakladatel SpaceX a generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk přitom věří, že Mars bude do roku 2029 obydlen.

FAQ: Často kladené dotazy

Kdo byl Nostradamus? Odpověď: Nostradamus, vlastním jménem Michel de Nostredame, byl francouzský lékař, astrolog a prorok žijící v 16. století. Proslul díky svým sbírkám proroctví nazvaným Proroctví (Les Prophéties).

Co předpověděl Nostradamus? Odpověď: Nostradamus je známý svými  záhadnými čtververšemi. Patří sem například Velký požár v Londýně, Francouzskou revoluci, nástup Napoleona či Adolfa Hitlera.

Jakým způsobem Nostradamus předpovídal? Odpověď: Nostradamus používal astrologii, vlastní metodu nazvanou "noční bdění" a možná i další okultní praktiky. Jeho čtververše jsou napsány v kryptické, symbolické a někdy i anagramatické formě, což ztěžuje jejich přesné pochopení.

Jaký je vliv Nostradamových proroctví? Odpověď: I přes  nejednoznačnost Nostradamových proroctví jsou stále populárním a fascinujícím tématem. Mnoho lidí se snaží najít souvislosti s aktuálními nebo budoucími událostmi, čímž zůstává Nostradamus zajímavým a diskutovaným fenoménem.

Jaké jsou nejznámější Nostradamovy předpovědí pro 21. století? Odpověď: Mezi nejznámější předpovědi pro 21. století patří: teroristické útoky z 11. září 2001, možnost velkého konfliktu na Blízkém východě, klimatické změny a přírodní katastrofy, globální pandemie a vývoj technologií, jako je umělá inteligence.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

RM53 ( 7. srpna 2023 23:05 )

Ona uz davno vypukla. Jen zbrane zatim pritvrzují. To nevidite ?

gizela.kulenova ( 5. srpna 2023 15:56 )

Poněvadž to byl věštec a prorok.

gizela.kulenova ( 5. srpna 2023 15:55 )

Tak snad už to letos konečně vyjde.

Uživatel_5634767 ( 4. srpna 2023 17:02 )

Moje račí intuice mě ještě nikdy nezklamala, až se toho děsím! Ano bude mnohem hůře pro lidstvo, děláme si to sami!!! Vše je v lidech!!! Vždy vítězilo zlo nad dobrem, jsme přírodou velmi nepovedený živočich. Lidi se stydí za slušné chování, vítězí hrubost a sprostoty. Rodiče děti už nevedou ke zdravení starších lidí natož je pustit sednout a pomáhat jim, poprosit,poděkovat atd atd. Nejhorší bude boj o jídlo, dokud je co jíst je dobře ale až nebude, běda nám.Zvířata také útočí jen když mají hlad.Odnesou to i boháči a ti co dělají zákony pro nás obyč.lidi.

Marek456 ( 3. srpna 2023 23:38 )

Co je na tom divného? Zkažený prohnilý systém selže zhroutí se. A z jeho popela vyroste nový. To už se stalo mnohokrát.

Zobrazit celou diskusi