Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nostradamovo děsivé proroctví: Čeká nás pekelný rok 2022!

Autor: ran - 
31. prosince 2021
22:14

Vykladači Nostradamových věšteb si opět zaprorokovali. Ani rok 2022 podle jejich předpovědí nebude nic pěkného, hrozí prý války, masové demonstrace i krize všeho druhu. 

Jméno světoznámého francouzského lékaře, astrologa a věštce z 16. století Michela de Nostradama se na přelomu starého a nového roku objevuje s železnou pravidelností.

Přívrženci tohoto na křesťanství konvertovaného žida a chráněnce několika korunovaných hlav přicházejí každý rok s novými interpretacemi jeho veršů, do nichž měl Nostradamus skrýt zprávy o věcech budoucích.

A jiná než pesimistická proroctví od něj samozřejmě čekat nemůžeme. Ani rok 2022 tak nevychází vůbec dobře. Takové Paříži hrozí blíže neurčené „obklíčení“ – zda to bude z důvodu masových demonstrací, nebo války, nechávají vykladači nezodpovězené.

Svět má také čelit velké hospodářské krizi a propuknou velké nepokoje a hladomor. Jak napsal německý Bild, Evropa se má otřást v základech a hrozí jí prý i rozpad, ekonomické zhroucení či jiná velká zkáza.

Nostradamus se prý podíval na zoubek i diktátorovi ze Severní Koreje –⁠ Kim Čong-una má potkat vážná nehoda, při níž přijde o život.

Zatímco fanoušci „předpovědí“ slavného Francouze budou celý rok 2022 s napětím sledovat, zda se něco z proroctví s velkým hlomozem naplní, jiní si jen, tak jako každý rok, poklepou na čelo a vypustí předpovědi z hlavy.

Předzvěsti nepěkných věcí by se ale neměly brát na lehkou váhu. Nostradamovi a jeho následovníkům sice nemusíme věřit, pravda ovšem je, že králi Jindřichu II. přesně předpověděl způsob i čas smrti a ani v datu vlastního odchodu ze života se o moc nesekl. Smrtka si pro něj přišla „jen“ o rok a půl dřív, než si vypočítal.      

cukrenka ( 1. července 2022 14:08 )

Není třeba Nostradama, jen stačí dobře sledovat dění ve světě.

ivalen ( 31. března 2022 16:36 )

Poslední dobou je hodně článků bez diskuze. Názory z lidu asi nejsou žádoucí.

Desterz ( 2. ledna 2022 09:22 )

Sice trochu OT, ale přesto obecně k věci, milý Plesku. Diskuze k vyjádření lidu u článku o napadení v K.Varech jaksi není? Že by věrchuška zapreščála, protože by se občané mohli vyjadřovat po svém? Nedej bože snad i jinak než si prevoschoditelstvo přeje? Zvláštní, že takový iDěs na diskuzi odvahu má. Možná mají smlouvu s honicími psy a dostávají za to cukříček, kdo ví...

Martin Lapáček ( 1. ledna 2022 23:55 )

50:50... Překlep.

Martin Lapáček ( 1. ledna 2022 23:54 )

Vy nejste moc dobrý v matematice, co. Pojmy jako pravděpodobnost vám asi nic nerikaji. Podle vás je tedy 59 na 50,že vás zítra do hlavy trefí meteorit?

Zobrazit celou diskusi