Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nadšenci zbyly oči pro pláč: Bouře Eunice mu poničila bouráky za čtrnáct a půl milionu!

Autor: rix - 
23. února 2022
12:42

Bouře Eunice na britských ostrovech ničila vše, co jí stálo v cestě. Vichru podlehla i stodola automobilového nadšence Ewena Sergisona z Nottinghamshiru. Zbyly mu oči pro pláč, uvnitř měl bouráky v přepočtu za 14,6 milionů korun! Jak ale uvedl, je rád, že uvnitř zrovna nebyl žádný ze zákazníků nebo jeho zaměstnanců. 

Uvědomění muselo být pro automobilového nadšence Ewena strašlivé. Po bouři Eunice mu nezbylo, než počítat škody. A ty se podle jeho slov vyšplhají do stovek tisíc liber. Aby taky ne, v jeho garáži byly takové skvosty a klasiky jako Alfa Romeo GTA, Aston Martin V8 Vantage, vůz Mini Marcos nebo Triumph Stag. 

Sergison, který mimo jiné vede automobilovou firmu AVIT Motorsport, si ale oddychl. Je vděčný za to, že ve stodole zrovna nebyl žádný z jeho pracovníků. „Chtěli jsme s auty ještě pohnout, když se začal zvedat vítr, ale seběhlo se to strašně rychle,“ popsal řádění bouře Eunice. 

Vítr si se stodolou pohrál jako s hračkou. „Odfouklo to zadní stěnu a i se střechou ji to odmrštilo šest metrů za dům,“ popsal Brit řádění Eunice. „Moje manželka byla pěkně hysterická,“ dodal s tím, že svou ženu musel dlouho uklidňovat. 

Ačkoli mu zbyly oči pro pláč, pořád jde jen o materiální škody. „Naštěstí byli všichni v bezpečí. Nikdo z mých zaměstnanců, zákazníků ani zvířat tam nebyl,“ oddychl si. Na své automobilové miláčky jen tak nezapomene. „Mini Marcos z roku 1968 mi dala moje zesnulá matka, když mi bylo 14 let, takže tato auta mají zjevně také sentimentální hodnotu,“ uvedl. 

Jak ale uvedl pro deník Daily Mail, paradoxně si oddychl, že vítr poničil jen jeho auta. „Cenné vozy mých zákazníků mají naštěstí jen nějaké promáčkliny nebo rozbité sklo,“ podotkl s tím, že se větru opravdu bál. Jezdí vozy F1, ale větší strach prý v životě neměl. Aby zaplatil veškerou škodu, bude muset sáhnout hluboko do kapsy.. 

Video  Nebezpečné předjíždění a hazard se životy! Zlatá mládež nezná hranice  - Instagram
Video se připravuje ...

 

y1xcvbnm ( 23. února 2022 19:20 )

možná kdyby měl lepší garáž a ne z nějakých vepřovic spojených blátem, tak by se mu nesesypalo.

Zobrazit celou diskusi