Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Apokalyptický úkaz v Mexiku: Stovky ptáků se zabily po střemhlavém letu vstříc zemi

Hejno migrujících kosů zničehonic v Mexiku změnilo směr a letělo k zemi
Hejno migrujících kosů zničehonic v Mexiku změnilo směr a letělo k zemi  (Autor: reuters/La Policía Seccional de Álvaro Obregón)
Autor: rc - 
16. února 2022
08:54

Sociální sítě šokovalo video, které bylo natočeno v mexickém městě Cuauhtémoc. Stovky migrujících ptáků se zničehonic střemhlav snesly k zemi, kde zemřely. Jejich těla obsypala chodník. Co bylo příčinou jejich smrti, je záhadou. Někteří odborníci tvrdí, že se hejno kosů sneslo dolů kvůli dravci, jenž se je snažil chytit. Jiní se domnívají, že se mohli nadýchat toxických výparů.

Začátkem února obyvatelé mexického města Cuauhtémoc sledovali ptáky, kteří migrovali ze severu na jih. Sedmého února kolem páté hodiny ranní však došlo k něčemu neobvyklému. Bezpečnostní kamera zachytila, jak hejno kosů zničehonic změnilo směr a během letu se sneslo k zemi! Někteří z černo-žlutých opeřenců z místa odletěli, ale kolem stovky jich zůstalo ležet na chodníku. Podle informací Daily Mail kolem deváté hodiny ráno na místo přijeli policisté a podivná událost přitáhla pozornost odborníků.

Prchali před dravcem?

Na místo byl povolán veterinář, který uvedl, že jejich smrt mohlo zapříčinit vdechnutí toxických výparů. Příčinou podle něj mohl být i zásah elektrickým proudem poté, co si sedli na elektrické vedení.

Ekolog Richard Broughton však pro britský deník The Guardian uvedl, že si myslí, že příčinou, proč se tak bezhlavě vrhli k zemi, je dravec. Podle něj tomu nasvědčuje jejich pohyb. „Můžete vidět, že se na začátku chovají jako vlna, jako by byli spláchnuti shora,“ uvedl a dodal, že ačkoliv predátor není na videu vidět, je si na 99 % jistý, že se mu hejno snažilo uletět.

Video začalo kolovat po sociálních sítích a vyvolalo povyk. „Tohle je hodně apokalyptický,“ uvedl jeden z uživatelů. „Je to neskutečně děsivé, ale není to první příběh, co jsem četl o podobném incidentu dějícím se ve světě,“ napsal další. Jiní dokonce spekulovali, že za smrt ptáků mohla technologie 5G.

klara23_ ( 16. února 2022 10:51 )

idiotské a nevzdělané je i celé "záhadné" vyznění původního článku, které již bylo dementováno, ovšem to Blesk jaksi nezachytil, ač je jasné komukoli kdo střízlivě video shlédl..žádná apokalypsa, sebevražda, následek elektromag. zaření mobil. vysílačů, ale celé hejno jako masa unikalo před dravcem....no a někteří s centra hejna to nevybrali....

Zobrazit celou diskusi