Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Pokusy bestiálního doktora Mengele: Nacistický „anděl smrti“ zemřel na útěku před spravedlností

Autor: mc - 
7. února 2022
19:40

Více jak 30 let unikal Josef Mengele spravedlnosti. Nadějný doktor s vizí propůjčil svůj intelekt nacistům, kteří mu umožnili provádět monstrózní výzkumy. Stal se z něj doktor Frankenstein, který se v honbě za svými cíli nezastavil absolutně před ničím. Mučil své pacienty - vězně z koncentračních táborů -, dělal na nich šílené pokusy a zabíjel je jen pro své zrůdné potěšení a až nezdravou zvědavost. Anděl smrti, jak se mu také říká, za své zločiny nikdy nepykal.

Mengele vystudoval medicínu a antropologii, ihned po škole se vrhl na výzkum, brzy ale skončil mezi nacisty a rychle se vyšvihl mezi přední postavy druhé světové války. Už ve 33 letech byl hlavním lékařem v Osvětimi-Březince. Při příjezdu vlaků se zajatci stál na rampě a prováděl selekci - některé posílal na těžkou práci, jiné do plynu. A některé si rovnou zabral pro své bestiální pokusy. Nejvíce ho zajímala dvojčata a liliputi, mezi jeho oběťmi byly velice často děti.

Video  Anděl smrti: Josef Mengele a jeho sadistické experimenty  - Videohub
Video se připravuje ...

Právě svými šílenými experimenty se Mengele tolik proslavil - operoval bez anestezie, zkoušel injekcemi s pigmenty měnit barvu očí, obětem píchal nejrůznější vakcíny, záměrně je infikoval nemocemi, nořil lidi do vroucí vody, aby viděl, za jak dlouho zemřou, novorozencům ze stejného důvodu nedával najíst, odebíral lidem orgány, aby zjistil, zda bez nich člověk dokáže žít. Pitval živé, aby viděl, jak lidské tělo funguje. Dvojčatům amputoval končetiny a prohozené je zase zpět přišíval, pokoušel se děti spojit žilními systémy, prováděl jim velké objemy transfuzí z jednoho na druhé. Když mu jedno dvojče zemřelo, zabil i druhé, aby je mohl pitvat zároveň. Liliputy nutil sledovat, jak vyvařuje kosti jejich kamarádů pro výstavu v muzeu.

Když skončila válka, hrálo Mengelemu do karet jedno velké plus - nenechal si vytetovat krevní skupinu, což bylo u SS povinné. Zadrželi ho tak coby řadového vojáka už v Norimberku, z místního tábora ale odjel i s novou identitou. A zamířil jako celá řada ostatních nacistů do Jižní Ameriky.

V Argentině se ukrýval několik let, než po dopadení Adolfa Eichmanna dostal strach a utekl do Paraguaye. V důsledku zlepšování vztahů mezi Izraelem a jihoamerickou zemí ho lovci nacistů nechali na pokoji. Později se odstěhoval do Brazílie, kde v roce 1979 také zemřel - dostal infarkt a utopil se. Až v roce 1985 lovci nacistů objevili jeho hrob, tělo později identifikovali pomocí DNA.

ANO-travim-psy ( 8. února 2022 09:25 )

My úchyláci a ostatní Babišovi voliči Mengeleho neodsuzujeme!

Zdenek ( 8. února 2022 00:14 )

Trestu unikl. Sadistického vyšetřovatele Grebeníčka uchránila liknavá soudkyně


Před 100 lety se v Jalubí na Uherskohradišťsku narodil Alois Grebeníček. Protifašistický odbojář, ale také sadistický vyšetřovatel komunistické Státní bezpečnosti, který lidi u výslechu často surově bil a mučil elektrickým proudem. V roce 1997 jej spolu s dalšími dvěma bývalými estébáky obžalovalo uherskohradišťské státní zastupitelství, ale kvůli průtahům soudkyně nebyl až do své smrti v červenci 2003 odsouzen.

Od roku 1945 do roku 1951 působil jako vyšetřovatel na Krajském velitelství StB v Uherském Hradišti, kde se z řadového člena vypracoval až do hodnosti podporučíka a na funkci zástupce velitele vyšetřovacího oddělení. "Proslul" zejména mučením vyšetřovaných.


Liknavý soud
Po pádu reálného socialismu v listopadu 1989 začal Grebeníčkovu činnost prošetřovat Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu a v roce 1997 ho státní zastupitelství obvinilo spolu s jeho někdejšími kolegy Vladimírem Zavadilíkem a Ludvíkem Hlavačkou z trestného činu ublížení na zdraví.

Soudkyně Radomíra Veselá, bývalá členka Komunistické strany Československa, však protahovala líčení až do roku 2003, kdy Grebeníček zemřel. Tři roky poté, v roce 2006, musela z důvodu řady vážných pochybení ve funkci opustit justici.


doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc. - S Y N - je český komunistický politik, od roku 1990 poslanec Sněmovny lidu a Sněmovny národů Federálního shromáždění a v letech 1996 až 2021 Poslanecké sněmovny, v letech 1993-2005 předseda Komunistické strany Čech a Mora­vy..­...St­ranic­ká příslušnost
Členství KSČ (1975–1990)
KSČM (od 1990)

Zdenek ( 8. února 2022 00:05 )

Zemřel komunistický prokurátor Karel Vaš. Političtí vězni mu přezdívali "soudce kat"

Navrhoval tresty smrti a podílel se justiční vraždě generála Píky. Komunistický prokurátor Karel Vaš byl za to po revoluci sám stíhán, podle soudu byl ale jeho čin už p r o m l č e n ý . !!

e věku 96 let v pražském domově důchodců bývalý komunistický prokurátor a soudce Karel Vaš.... Trest smrti navrhoval Vaš také v mnoha dalších kauzách, z nichž byl v několika desítkách případů vykonán. Političtí vězni mu přezdívali "soudce kat".

ANO-travim-psy ( 7. února 2022 22:23 )

Dnes se o koncentráku Osvětim v Německu píše jako o "polském koncentračním táboře".

Zobrazit celou diskusi