Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Luxusní byt v centru Londýna nabízí úchvatný výhled na slavný Big Ben: Stojí ale půl miliardy

Autor: DH - 
30. ledna 2022
15:24

V samém centru Londýna je na prodej exkluzivní nemovitost, která patří mezi ty nejlukrativnější ve městě. Jedná se o obří byt s výhledem na řeku Temži, London Eye a parlament s věží a zvonem Big Ben.

Byt, který se londýnské realitní kanceláře snaží už delší dobu prodat, se nachází na samém vrcholu honosné budovy s názvem Belvedere Gardens, která stojí na náplavce Nine Elms. I díky tomu má pak byt k dispozici výhled, který možná v jiném bytě naleznete jen těžko. Vidět je atrakce London Eye, parlament, řeka Temže, katedrála svatého Pavla a za jasného dne i stadion Wembley.

Mimo úžasného výhledu a exkluzivní polohy v jednom z nejexponovanějších měst světa, se mohou případní kupci těšit třeba na dvě kuchyně, vinotéku, mramorové desky, snídaňový bar a mnoho dalšího. Byt má pak celkovou výměru přibližně 350 čtverečních metrů a skládá se ze dvou apartmá s hlavní ložnicí, šatnami, dvou ložnic pro hosty a obřího obývacího pokoje, ze kterého je přístup na rozlehlou terasu a další balkon.

Za celým bytem stojí designové studio Goddard Littlefair, které je jedním z nejoceňovanějších v Londýně.

Bohužel, byt se patrně už delší dobu nedaří prodat, za čímž stojí rozhodně jeho astronomická cena. Majitel si jej cení na 17,5 milionu liber, tedy v přepočtu na více než půl miliardy korun. Zda byt někdo za takovou sumu koupí, je otázkou. Obecně ale v dnešních dnech platí, že ti nejbohatší lidé světa po koronavirové krizi utrácejí své peníze daleko více, a dá se tak předpokládat, že luxusní byt brzy najde svého majitele.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi