Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Cestující ve vlaku vyděsila tarantule: Nepozorný chovatel ji nechal na sedadle?!

Autor: rix - 
20. ledna 2022
17:47

Pořádně vyděšení zůstali cestující ve vlaku, který směřoval na londýnské nádraží London Bridge. Neznámý majitel zanechal ve voze obří tarantuli! Pavouka překvapení pasažéři objevili těsně před příjezdem do stanice, kde si ho vyzvedl odborník na chov těchto zvířat. Cestující ale budou mít doma co vyprávět. 

Ačkoli se tento druh sklípkana vyskytuje v prostředí deštných pralesů v Jižní Americe, tentokrát pořádně překvapil cestující ve vlaku v Londýně. Nevydal se ale děsit pasažéry přirozenou cestou, zanechal ho tam omylem jeden z cestujících. Šokovaní cestující tedy urychleně zavolali odborníka, aby chlupáče odchytil. 

Jakkoli je pavouk děsivý, jedovatý prý není. I tak ale jeho kousnutí bolí, intenzita by se dala přirovnat k bodnutí vosou. Kousnout ale nikoho nestihl, během pár minut byl na místě odborník na chov exotických pavouků Mat Hawkins. „No, takového chlapíka cestující určitě nečekali,“ uvedl s úsměvem na tváři. „Byl zavřený v plastovém boxu, někdo ho tu asi nechal,“ potvrdil Hawkins. 

Co bude s pavoukem dál není jasné. Nicméně je s podivem, že takto exotické zvíře někdo nechal samotné ve vlaku. Jak upozornil britský deník Metro, lidé si mnohdy spontánně kupují exotická zvířata, avšak ta vyžadují odbornou péči. Leckdo si takové zvíře pořídí, aby ho pak po několika dnech opustil, jelikož se o něj nedokáže postarat. 

„Každý, kdo uvažuje o koupi domácího mazlíčka, by si měl nejprve pročíst mnoho informací, aby se ujistil, že ten druh je pro něho ten pravý a že dokáže náležitě uspokojit jeho potřeby,“ zdůraznil Hawkins. 

Video  Obrovský pavouk na stropě  - Youtube.com
Video se připravuje ...

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi