Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Místo rozvodu zámek: Žena se bála, že ji manžel chce opustit, ve skutečnosti jí splnil životní sen

Autor: rc - 
21. ledna 2022
15:27

Když se řekne, musíme si vážně promluvit, nevěstí to obvykle nic dobrého. Poté, co si tato slova vyslechla Britka Jude Edgellová (58) od svého manžela, obávala se, že je čeká rozvod. Nakonec se ale ukázalo, že pro ni koupil slavný zámek, v němž s ní chce žít!

Odmala snila o tom, že bude zámeckou paní. Jude Edgellová netušila, že se jí tento sen někdy splní. Osmapadesátiletá Britka v roce 2020 se se svým manželem Terrym (56) porozhlížela po domech ve Španělsku a při hledání narazili na zámek Penllyn Castle poblíž Cowbridge, který ji naprosto nadchl. Zámek byl postaven v roce 1790 pro Lady Barbaru Vernon a to na ruinách normanského hradu. Stavba se dokonce objevila v roce 2006 v jedné z epizod Pán času.

Zámek Bzí se prodal za miliony: Upírka Bartošová se tam zamilovala do Rudolfa Hrušínského

Zámek místo rozvodu

Když se společně procházeli po pláži, zničehonic jí Terry oznámil, že si s ní chce vážně promluvit. „Myslela jsem, si, že se chystá mluvit o rozvodu, byl tak tichý, ale řekl: Je příliš pozdě, už přijali nabídku na koupi zámku,“ řekla Jude pro britský deník The Sun s tím, že zkontrolovala, zdali je opravdu už nemovitost rezervována. „Řekla jsem, to jsme my? A on řekl ano,“ popsala chvíli překvapení. „Ten zámek jsem odjakživa znala, žila jsem hned vedle, ale nikdy jsem v něm nebyla. Pamatuji si, když mi bylo pětadvacet, tak jsem jela kolem a pomyslela jsem si: Bože, nemohu uvěřit, že lidé žijí v takových domech,“ prozradila Jude s tím, že když poprvé vešla dovnitř, běhal jí mráz po zádech z toho, jak byla nadšená.

Léta rekonstrukcí

Zámek pořídili za 775 tisíc britských liber (cca 22,7 milionů Kč). Nicméně před manželi je stále hodně práce, a jelikož Terry tráví spoustu hodin v práci, je rekonstrukce na Jude, která už povolala tým složený z archeologů, architektů a ochranářů památek. Na domě pracují už tři roky a ještě je dost práce před nimi. Doufají, že se budou moci nastěhovat v roce 2024.

VIDEO: Chytrá aplikace ukáže historické mapy Prahy   

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi