Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Apartmány jako luxusní lodě: V Dubaji se chystají otevřít plovoucí hotel

Autor: rix - 
22. prosince 2021
16:27

V Dubaji, hlavním městě Spojených arabských emirátů, se chystají otevřít nevšední hotel. Ten má stát na moři a jednotlivé luxusní apartmány se mohou kdykoliv proměnit v lodě! Pokud vše půjde dle plánu, luxusní zařízení se veřejnosti otevře v roce 2023. 

Kempinski Floating Palace, jak se hotel bude jmenovat, pojme 156 pokojů. V jeho hlavní části nebude chybět mimo jiné ani heliport. Základem jsou luxusní restaurace, bary, bazény, nebo dokonce lázně. Do honosného zařízení se lidé budou moci dopravit buď vrtulníkem, jachtou a nebo pro ně personál vyšle motorový člun. 

Jak uvedl deník The Sun, hlavní specialitou bude dvanáct vodních apartmánů se čtyřmi ložnicemi. Ty se budou v případě potřeby moci proměnit v plavidlo. Za pomoci připojených motorů budou moci hosté brázdit okolní vody. Luxusní hausbóty budou mít samozřejmě vlastní personál, který bude zámožným zákazníkům ve všem po ruce. 

Hotel se v současné době staví v loděnici Seagate v Dubaji, a pokud půjde vše dobře, měl by se veřejnosti otevřít v roce 2023. „Je vzrušující vidět, že značka takového kalibru jako Kempinski bude mít na starost plovoucí hotel takové velikosti, a jsme přesvědčeni, že naše zařízení bude jednou z hlavních turistických atrakcí v Dubaji,“ chvástal se Mohamed El Bahrawy, generální ředitel a zakladatel loděnice Seagate Shipyard.

Video  Nejdražší rozvody v historii: Kolik stojí, když miliardářům krachne manželství? 
Video se připravuje ...

Podívejte se na galerii plnou nevšedních hotelů:

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi