Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sašu (5) potrhal krvelačný pes: Statečný chlapec se pomalu zotavuje

Autor: rix - 
1. prosince 2021
05:00

Spoustu trápení má teď maličký Čech Saša i s celou svou rodinou. Chlapce v Malajsii, kde rodina žije, napadl krvežíznivý pes! Po čtyrhodinové operaci se hochův stav zlepšuje, ale stále nemá vyhráno. Statečného chlapce možná čeká další operace.

Saša se musel podrobit náročné čtyřhodinové operaci. Jak se ale zdá, jeho stav se po děsivém útoku pomalu zlepšuje. „Chtěl jsem vidět zrcadlo,“ popsala jeho maminka, co si Saša přál krátce po zákroku. Operace zachránila Sašovi obličej, který mu pes ošklivě rozkousal. Po sešití přišlo další drama. Čekalo se, jestli se chlapci do ran nedostala infekce.

„Asi mám fakt dobrou imunitu, nebo měl ten pes dobře vyčištěné zuby,“ popsala Sašovými slovy jeho maminka s tím, že infekce se naštěstí žádná neobjevila. I z toho důvodu mohl hoch krátce po operaci domů. Statečný chlapec žije i s rodinou již dva roky v Malajsii. Ještě ale nemá zdaleka vyhráno.

Pes, jenž se vysmekl svému majiteli a na Sašu zaútočil, mu prokousl kosti pod uchem. Odnesl to především lícní nerv. Nebohému chlapci tak z části nefunguje tvář. „Nedovírá mi oko, slzí mi stále a nejde se mi zasmát. Tvář mi prostě visí dolů.“ Kdy se Saša poprvé pořádně usměje, to záleží pouze na tom, jak se jeho tělo se zraněním vypořádá. Případně mu hrozí další náročná operace.

Nejen bolest, ale i další trable trápí malého chlapce po agresivním útoku. Ve svém věku by nejraději běhal a divočil, to má ale zakázané. Může jen chodit na krátké procházky. „Nechají vás vybrat, co máte nejraději. To vysypou do mixéru a pak vyfasujete nějakou kaši a brčko,“ popsal Saša další ze svých svízelů.

Čeká ho také rekonstrukce smutné události na místě činu. Majitel divokého psa z místa po útoku dokonce utekl. Policisté si na něj naštěstí došlápli. „Již se stmívalo, myslel jsem si, že mohu venčit na volno, protože na tom místě obvykle nikdo není. Pes nikdy na nikoho neútočil, mám vnoučata, která si s ním normálně hrají,“ měl poté vypovědět. Soud s páníčkem by měl proběhnout za pár dnů. O osudu psa se teprve rozhodne.

„Máme za sebou desítky útoků psy a všechny jsme zvládli, až na tento. Určitě chceme apelovat na majitele zejména velkých psů, aby měli vždycky své psy pod kontrolou, zejména v prostoru, kde nevidí, případně za tmy,“ uvedla Sašova maminka pro Blesk.cz.

Sašovi mezitím fandí ze školy jeho spolužáci. „Brzy se uzdrav, chybíš nám,“ napsali mu. Malého hocha podporují dokonce i policisté, hasiči nebo pošťáci. Saša si podobných skutků podle slov jeho maminky velice váží.

Video  Sašu (5) potrhal krvelačný pes: Statečný chlapec se pomalu zotavuje.  - Rodinný archiv
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vinnetouvi ( 1. prosince 2021 12:17 )

Navíc tlusťoch otec se nestydí žebrat na své rajsy po světě peníze od hlupáků, místo aby dělal něco pořádného a ne z kluka cvičenou opici. Kluk v 5,5 letech neumí vůbec vyslovovat a rodiče ukájejí svůj exhibicionismus přes ošklivě vypadající děti. Před časem byl kluk v televizi, za nic nepoděkoval, otec ho v ničem neusměrnil, kluk měl špinavé nehty!

viho ( 1. prosince 2021 10:21 )

To je bohužel reality show dnešní doby. Rodiče vydělávají na předvádění svých dětí na sociálních sítích. Co na to řeknou ty děti, až dostanou rozum a zjistí, že svůj permanent record z internetu už nikdy nevymažou?

bizon_pepa ( 1. prosince 2021 06:42 )

Praštění rodiče.

Zobrazit celou diskusi