Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Památka na Olomoucku je na prodej: Unikátní pevnost je k mání za víc jak 15 milionů!

Autor: rc - 
27. listopadu 2021
05:00

Pánem unikátní pevnosti na Olomoucku se nyní může stát kdokoliv z vás. K prodeji je totiž pevnost Fort č. II v Radíkově. Architektonický skvost byl postaven v druhé polovině 19. století a může být využit k podnikání či dokonce bydlení! Na parcele si lze totiž postavit dům.

Bydlení, které zcela jistě nikdo jiný nemá! Na Olomoucku je k prodeji pevnost Fort č. II, která se nachází u Radíkova. Rozsáhlý pevnostní objekt byl postaven mezi lety 1871 – 1876 a byl součástí Císařsko královské olomoucké pevnosti. Za projektem stojí kapitán Karel rytíř von Peche. Pevnost má šestiúhelníkový půdorys.

Jediná v republice  

„Jedná se o architektonicky a historicky unikátní objekt, který se dochoval v jediném exempláři na území České republiky,“ uvedla makléřka Ilona Rikl z realitní kanceláře DACHI, která má prodej pevnosti na starosti s tím, že se pevnost nachází v kopci nad Radíkovem. „Jedná se o poslední pevnost postavenou na území České republiky,“ dodala makléřka s tím, že rozloha objektu činí 48.954  m² a může být využita k podnikání a dokonce i bydlení. Na parcele je možné postavit dům pro správce objektu. Zájemce si může pevnost pořídit za 15,5  milionů včetně provize.

VIDEO: Slavná americká botanická zahrada je nabitá pestrými prostorovými zážitky   

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi