Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Majitelé chtěli starou fenku před uspáním potěšit: Nechali jí přivézt její milovaný sníh

Autor: štt - 
6. října 2021
15:43

Fenka Maggie milovala zimní měsíce, kdy mohla dovádět v čerstvě napadaném sněhu. Na konci července však veterináři našli v jejím těle nevyléčitelný nádor. Ještě předtím, než majitelé nechali psa uspat, rozhodli se mu dopřát poslední zimní radovánky.

Rakovina se bohužel nevyhýbá ani psům. Těžký osud potkal i fenku Maggie z amerického Utahu. Majitelé dlouho věřili, že jejich mazlíček nemoc překoná, ale nakonec s těžkým srdcem nechali psa uspat. Ještě předtím se však rozhodli Maggie dopřát její poslední dovádění v milovaném sněhu.

Jeden zářijový víkend Marianna Wilson a Elijah Saltzgaber uspořádali poslední oslavu pro svou jedenáctiletou fenku Maggie. Vzpomněli si na všechno, co měl jejich čtyřnohý miláček rád - drbání na bříšku, jídlo, projížďku na jezeře, hraní s míčem a kempování.

A nezapomněli dokonce ani na malou hromádku sněhu. Oslovili správce místního kluziště, zda by jim neposkytli odpad vznikající při údržbě ledové plochy. Majitelé centra byli natolik ochotní, že ledové hobliny sami dovezli na místo oslavy.

„Cítíme obrovskou radost, ale zároveň i smutek, jelikož jsme měli příležitost pomoct splnit poslední přání jednoho skvělého tvora,“ řekla mluvčí zimní haly v Salt Lake City. Majitelé novinářům z New York Post popsali podobné pocity. Smutek a ztráta mazlíčka byly alespoň z části vyváženy šťastnými chvílemi, na které nezapomenou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi