Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička konejšila brášku (4) bojujícího s rakovinou: Šťastná zpráva!

Autor: rc - 
5. října 2021
15:19

V roce 2019 dojala svět fotografie s chlapcem Beckettem Burgem, který v té době bojoval se zákeřnou leukémií. Na snímku, který pořídila jeho maminka Kaitlin, nemocného chlapce konejší jeho sestřička Aubrey, která ho hladí po zádech, zatímco Beckett bojuje s nevolností po chemoterapii.  Po dvou letech od zveřejnění fotografie Kaitlin oznámila neuvěřitelnou zprávu. Beckett je už ve školce a konečně mohl zazvonit na zvonek v nemocnici, čímž ukončil léčbu!

Oslavil druhé narozeniny, když začal svádět svůj nejtěžší boj v životě. V srpnu roku 2018 lékaři Beckettu Burgeovi diagnostikovali akutní lymfoblastickou leukemii. Batole místo toho, aby si hrálo doma, celé měsíce trávilo v nemocnici na chemoterapii. „Poslední dva roky den co den podstupoval léčbu chemoterapií,“ uvedla chlapcova máma Kaitlin pro britský deník Daily Mail s tím, že navíc bral prášky. Léčba byla pro malého chlapce velice náročná a kvůli boji s rakovinou pro něj bylo těžké se učit základní dovednosti. „Byl velice malátný a moc nerozuměl. Všechno pokazil,“ dodala Kaitlin s tím, že Beckett však na boj s rakovinou nebyl sám.

Kromě rodičů, kteří se mu plně věnovali a snažili se mu vše usnadnit, měl po svém boku sestřičku Aubrey, které v době, kdy mu byla diagnostikována rakovina, bylo pouhých pět let. Sourozenci však měli mezi sebou tak silnou vazbu, že se Aubrey stala jeho andělem strážným. „Když podstupoval chemoterapii, byla spíš mateřskou postavou,“  uvedla Kaitlin, která se rozhodla ukázat neuvěřitelné pouto, které mezi sebou její děti mají. „Občas, skuteční superhrdinové žijí v srdcích malých dětí, kteří svádějí velké bitvy,“ stojí na profilu Katilin na Facebooku. Větou neodkazuje pouze k malému Beckettovi, ale rovněž k dceři Aubrey, která se neúnavně starala o svého bratra.

V září roku 2019 na sociální síti publikovala snímek, který rázem začal kolovat po internetu a všechny uživatele dojal. Na fotografii je Aubrey, která konejší Becketta, jenž byl skloněn nad záchodovou mísou kvůli nevolnosti po chemoterapii. „Hladila ho po zádech a říkala mu, že to bude v pořádku, očistila mu tvář a umyla mu ruce. Rovněž ho odnesla na zádech do obýváku a položila ho na gauč. Zeptala se mě, jestli může umýt koupelnu, ale odpověděla jsem jí, ať jde a sedne si dole, protože to není její práce,“ popsala dojemnou chvíli máma třech dětí.

Beckett si nyní konečně může užívat naplno dětství. Nad zákeřnou nemocí se mu podařilo vyhrát. Začal chodit do školky, kde má skvělé výsledky. „Je úžasné to vidět. Seděli jsme u stolu a on četl. Pomyslela jsem si, umíš číst? Co se to tady děje? Konečně je jako normální děti a umí věci, o nichž bychom si nepomysleli, že bude dělat,“ dodala Kaitlin s tím, že stále ale trpí vedlejšími účinky chemoterapie. Aubrey však stále na svého bratra dohlíží a snaží se být jeho pravá ruka, což Becketta prý často rozčiluje. „Bojuje s tím, že nyní našel svůj vnitř hlas a pokaždé se snaží mu pomoci, načež jí řekne, že to umí udělat sám,“ směje se Kaitlin.

VIDEO: Profesor Smetana: Lze se vyhnout nádorovému onemocnění?  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi