Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Máte jen tuk v nohách, tvrdili jí lékaři: Učitelka (†28) pak zemřela na rakovinu

Autor: DH - 
9. září 2021
14:05

Žena z Nového Zélandu, jejíž rakovinu lékaři přes rok označovali za bulky z tuku, nakonec zemřela po dlouhé a náročné bitvě se zákeřnou nemocí. Doktoři ji bulky odebírali hned dvakrát. Správnou diagnózu stanovili příliš pozdě.

Mladá, teprve osmadvacetiletá učitelka začala problémy pociťovat před dvěma lety. Všimla si neurčitých hrudek pod kůží na stehně, které ji znepokojovaly. Jedna z nich postupem času měla už dokonce velikost tenisového míčku. Vyhledala proto lékařskou pomoc.O jejím smutném případu informoval The Sun.

Bohužel, doktoři si rakovinotvorných buněk nevšimli a dali ženě špatnou diagnózu, která ji postupem času stála život. K lékařům se stále vracela s novými a novými hrudkami, ale ti ji vždy ujistili, že se nejedná o nic jiného než o tukové váčky. Když se pak Gemma Malisonová (†28) přestěhovala do jiného bydliště, navštívila tamního doktora, který jí konečně dal správnou, ale strašlivou diagnózu. Biopsie odhalila metastazující melanom rozšířený do celého těla.

Bohužel pro mladou učitelku už bylo pozdě cokoli řešit, rakovina totiž už v té době napadla i její mozek a plíce. Gemma ještě stihla navštívit specialistu na Novém Zélandu a vybrat částku pomocí dárců na soukromou imunoterapii. To jí alespoň pomohlo získat více času na rozloučení s rodinou a přáteli a její stav se na 12 měsíců stabilizoval.

„Po mé diagnóze měl můj snoubenec a spřízněná duše Brandon nápad a uspořádali jsme improvizovanou svatbu, která byla naplánovaná za dva týdny,“ uvedla tehdy. Její partner ovšem na fundraisingové stránce následně uvedl, že léčba za 20 tisíc dolarů nezabírá a začínají se objevovat nové a nové melanomy.

Za poslední peníze tak mladá učitelka s partnerem procestovala Nový Zéland a splnila si řadu svých snů. Řada z nich se ale i tak neuskutečnila, protože se země nacházela v restrikcích kvůli koronaviru. „To bylo extrémně kruté,“ přiznal na závěr její zdrcený partner. Dodal, že Gemma odešla smířená se svým osudem, ale po dlouhém a vysilujícím boji o život.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi