Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vietnamský Tarzan (†52) strávil desítky let v džungli: Po osmi letech v civilizaci zemřel

Autor: rix - 
14. září 2021
18:22

Ho Van Lang, který žil čtyřicet let ve vietnamské džungli, kam utekl se svým otcem před americkým bombardováním během války, zemřel na rakovinu jater. Do civilizace se vrátil před osmi lety.

Jak uvedl deník Daily Mail, Ho Van Lang podlehl zákeřné nemoci minulé pondělí. V džungli žil dlouhých čtyřicet let společně se svým otcem, když v roce 1972 uprchli do divočiny kvůli americkému bombardování během války ve Vietnamu. O život tehdy přišla polovina jejich rodiny. 

Po útěku pár přežil v divočině díky sběru ovoce a sázení kukuřice. Otec se synem nosili oblečení vyrobené z kůry stromů a bydleli v dřevěné chatrči zavěšené pět metrů nad zemí.

Dvojice obnovila kontakt s vietnamskou společností v roce 2013. Oba si mysleli, že vietnamská válka stále zuří. Do civilizace ale museli, Langův otec byl vážně nemocný a zemřel čtyři roky poté. 

Po roce 2013 začal Lang žít relativně moderním životním stylem, ale někteří přátelé se domnívali, že stres a špatná strava v civilizovaném světě měly škodlivý vliv na jeho zdraví. Především Langův kamarád a filmař Alvaro Cerezo si je jistý, že život v moderní společnosti měl na vietnamského Tarzana devastující vliv. Lang měl po návratu do civilizace jíst nezdravé jídlo a holdovat alkoholu. 

„Je smutné, že odešel, ale svým způsobem to pro něj je úleva, hodně si vytrpěl,“ uvedl Cerezo. „Byl to úžasný člověk, nikdy na něj nezapomenu,“ dodal kamarád, který Langa často navštěvoval a vytvořil si s ním silné pouto. O Langově životě dokonce napsal knihu. „Učil mě různé techniky přežití a po dni stráveném s ním jsem zjistil, že je to jeden z nejmilejších lidí, co znám,“ uvedl a popsal „Tarzana“ jako malé dítě se schopnostmi supermana.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi