Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasič Petr dostal infarkt v aquaparku: Zachránila mě láska, řekl

Autor: ran - 
5. října 2021
18:16

Po měsíci se k plnohodnotnému životu vrátil bývalý hasič Peter Zlatnický, když v polovině srpna dostal v akvaparku v Popradě masivní infarkt. Díky pomoci a obětavosti lidí přežil. 

Se zachráněným hasičem Peterem mluvila televize JOJ. „Lékaři pracují nejen rukama a hlavou, ale i srdcem. To je skutečná láska,“ řekl redaktorům Peter na adresu doktorů, kteří se o něj starali poté, co ho skolil silný infarkt. Nedávno ho pustili z nemocnice, kde podstoupil tři operace.  

„Jedna paní doktorka mi říkala, že je zázrak, že nemám postižený mozek,“  je Peter šťastný, že může dál žít plnohodnotným životem. Vlastně se 15. srpna doslova podruhé narodil. Z toho, co se stalo, si ale skoro nic nepamatuje. Ví jen, že se jednu chvíli při návštěvě akvaparku ve slovenském Popradě cítil velmi slabý a pak omdlel. „Probudil jsem se až v nemocnici,“ řekl Peter o okamžiku, kdy se začal dovídat, co se s ním vlastně stalo. 

Řekli mu, že přežil jen díky plavčíkům a učitelce Lucce, která má záchranářské vzdělání a shodou okolností byla poblíž, když Peter zkolaboval. „Byla to souhra duchapřítomných lidí, kteří chtěli pomoct a chtěli, aby přežil,“ citoval web televize Joj noviny.sk učitelku Lucii. „Omlouvám se všem za ten stres, který jsem jim způsobil,“ říká s úsměvem Peter. 

Profesionálního hasiče, který 30 let zachraňoval druhé a riskoval při tom život, teď zachránili ostatní. „Možná proto jsem přežil, že jsem to dostal jako dárek za pomoc druhým ve službě,“ zamýšlí se Peter. Poskytování první pomoci po lidech v akvaparku brzy převzali záchranáři, kteří ho bez meškání dovezli do nemocnice.  

Bývalý hasič si nyní podle vlastních slov váží každé chvíle, kterou může na světě strávit. Jak je život křehký, ví ale už dlouho a moc dobře. A právě proto chce lidem pomáhat i nadále. „Pomoc se neskládá z velkých věcí. Pomoc se skládá z těch nejmenších střípků, které když poskládáte, vznikne vám srdce, a co je srdce? Láska. Pokud bychom se tak chovali všichni, život by byl krásný,“ zakončil Peter.

Video  Dělal hasiče 30 let, pomáhal lidem. Teď lidé pomohli jemu. Zachránili mu život na koupališti.  - Repro foto/TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi