Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Dva vrtulníky zasahovaly na dětském táboře: Instruktoři utrpěli popáleniny po úniku plynu!

Autor: rc - 
17. července 2021
19:03

Drama se odehrálo na letním táboře v obci Podskalie v okrese Považská Bystrica. Dva instruktoři (23 a 33) tam utrpěli vážné popáleniny, když připravovali ve stanu oběd. V tu chvíli začal unikat plyn, který se vznítil, a vypukl požár!

Záchranné složky vyjížděly v pátek do obce Podskalie, které leží ve slovenském okrese Považská Bystrica. V tamním skautském táboře došlo k požáru poté, co začal unikat plyn z plynové bomby, který se vznítil, a začalo hořet. V kuchyni, kde k incidentu došlo, připravovali oběd dva instruktoři – třiatřicetiletá žena a třiadvacetiletý muž. Na místo letěly dva vrtulníky.

„Trenčínská posádka si převzala do péče třiadvacetiletého muže, který utrpěl popáleniny druhého stupně v rozsahu pětadvaceti procent těla,“ uvedla mluvčí letecké záchranky v Popradě Zuzana Hopjaková pro slovenský zpravodajský web Noviny.sk s tím, že žena utrpěla popáleniny na patnácti procentech těla.

Než na místo dorazili hasiči, oheň se podařilo uhasit. „Nacházely se tam tři plynové láhve, které jsme roztříštěným proudem pokropili, aby náhodou nebyla vyšší koncentrace ve vzduchu, aby se někdo nenadýchal nebezpečného plynu a rovněž, aby nevybuchla láhev,“ uvedl velitel zásahu Milan Juríček. O vyděšené děti se postaral psycholog a tábor byl předčasně ukončen.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání