Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Youtuberka znechutila fanoušky: Na akné si nanáší vlastní moč!

Autor: rc - 
24. července 2021
22:10

Neobvyklou léčebnou metodu na akné používá youtuberka Thess z Filipín. Ve videu, které doslova šokovalo, a znechutilo uživatele sociální sítě, uvedla, že na otravné pupínky, které jí způsobují vady na kráse, je nejlepší vlastní moč! Odbornice však před takovou čistícím pleťovým prostředkem varuje.

Akné trápí hlavně dospívající dívky, ale nejen je. Ubírají na kráse i mnohým dospělým ženám, které se leckdy marně snaží sehnat kosmetiku, která by jim od kožního problému pomohla. Akné trápí i youtuberku Thess. Rodačka z Filipín, která si na sociální síti říká Crazy Thess (Šílená Thess), zveřejnila video, v němž prozrazuje fintu, která jí na akné prý pomáhá.

Ovšem její léčebná metoda mnohé fanoušky spíš znechutila, než navnadila, aby ji vyzkoušeli. „Hodlám si dát svou moč na tvář. Zní to bizarně,“ říká na začátku videa, v němž drží plastový kelímek se žlutou tekutinou. „Slyšela jsem, že nanesení malého množství moči je velmi účinné na pupínky, protože je vyhlazuje a zmenšuje. Možná si myslíte, že jsem blázen, ale nejsem,“ přesvědčuje své fanoušky.

Posléze si skutečně malé množství tekutiny nanese na svou pleť. Moč nanáší pouze na místa, kde má pupínky. „Zápach je strašný. Trošku to štípe,“ dodává a přirovnává to k soli v ráně. Moč na svém obličeji prý nechává do doby, kdy neusne a posléze ji vysuší a jde spát. Svým fanouškům dokonce natočila i ranní výsledek, kdy její pokožka skutečně vypadá svěže. „Řekla bych, že ano, je to efektivní,“ uzavírá Thess.

Odbornice Carol Cooperová však před takovou kosmetickou vychytávkou varuje. Lékařka uvedla, že je úžasné, co všechno jsou lidé schopni podstoupit, aby se zbavili akné, ovšem používání moči může mít i špatné účinky. „Moč obsahuje odpadní močovinu, která má účinek proti vysoušení a může zmírnit svědění, ale není jí dost na to, aby to změnila. Moč není sterilní a existuje riziko zavlečení bakterii a kvasinek do již zanícené kůže,“ uvedla pro britský deník The Sun.

VIDEO: Dermatologie. Pět kroků, jak si samovyšetřit mateřská znaménka  

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dvorece ( 25. července 2021 00:30 )

Zubní pasta se zinkem nebo pivovarské kvasnice, které oplývají vitaminy B. Lze užívat i vnitřně Pangamin. Nic po dobu léčby nepatlat na obličej, umývat sterilizovanou vodou a za měsíc má po problémech. Lidé ze všeho dělají vědu.

starymlok ( 24. července 2021 22:41 )

Co na to říci,kvoká?:

Zobrazit celou diskusi