Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Urážlivý outfit? Fitness modelku nepustili do letadla kvůli kraťáskům a úspornému topu

Autor: tsv - 
10. července 2021
15:28

Turecká fitness modelka a instagramová influencerka Deniz Saypinarová, která na texaské letiště dorazila v džínových kraťasech, topu a košili ovázané kolem pasu, nemohla kvůli svému „urážlivému“ outfitu nastoupit do letadla, informoval server The Sun.  Podle aerolinek American Airlines by její smysl pro módu mohl znepokojit rodiny a ostatní spolucestující. Modelka poukázala na sexismus.

Saypinarová se poté, co jako první turecká žena získala profesionální závodnickou kartu Mezinárodní federace kulturistiky a fitness (IFBB), přestěhovala do amerického Los Angeles, kam dle vlastních slov utekla před konzervativní kulturou a kde chtěla okusit svobodu nejen v oblékání. Tu však v USA tak úplně nenašla.

Po zkušenostech na letišti v Dallasu na instagramu sdělila svému milionu sledujících svůj názor na přetrvávající sexistické tendence. Tisíce jejích fanoušků se shodují na jedné věci – muž by kvůli krátkým kraťasům vyhazov z letadla nedostal.

Zaměstnanci aerolinky ji podle Saypinarové nařkli z nahoty. „Oblečte se adekvátně. Bosé nohy nebo urážlivé oblečení nejsou dovolené,“ zní pravidlo American Airlines. Mnozí se však shodnou na tom, že top, kraťasy, košile a sportovní tenisky toto pravidlo objektivně neporušují. Modelka nevystavovala hrudník ani zadek.

Fitness modelku nepustili do letadla kvůli outfitu, její krátké kraťasy podle aerolinky urážely rodiny Fitness modelku nepustili do letadla kvůli outfitu, její krátké kraťasy podle aerolinky urážely rodiny | Instagram - Deniz Saypinar

„Nejsem nahá. Mám ráda ženské oblečení, které odhaluje mou ženskost, ale nikdy se neoblékám tak, abych někoho urazila. Jsem dostatečně vyzrálá a civilizovaná na to, abych věděla, co mohu a co nemohu nosit,“ vyjádřila se k věci modelka. „Nezasloužím si, aby se se mnou jednalo jako s nejhorším člověkem na světě kvůli nošení džínových kraťasů.“

Na sociální síti zdůraznila své opovržení vůči sexismu zaměstnanců aerolinky. „Co nás odlišuje od zvířat, když lidé neumí kontrolovat ani své nejprimitivnější impulsy? Je to urážející. Nepustili mě do letadla kvůli tomu, že jsem ve Spojených státech nosila kraťasy,“ napsala Saypinarová.

Modelčin názor podle komentářů sdílely tisíce jejích sledujících. „Je rok 2021 a stále je nutné dodržet dresscode, aby nás pustili do letadla. Ovšem jen pokud jste žena. Tohle je směšné,“ píše se v jednom z komentářů. Nato se přidal i další uživatel, který napsal: „Raději naučte společnost respektovat ženy, než abyste jim nařizovali, co mají nosit.“

Atletka musela kvůli incidentu strávit noc na letišti a počkat na další let, který byl naplánován až na druhý den ráno.

dvorece ( 16. srpna 2021 11:23 )

Prudérní trpajzlíci by si třeba ani na pohřeb, ples či do divadla nic podobného neoblékli, tyhle silikonové bl.bky ano.

dvorece ( 16. srpna 2021 11:21 )

Prý vyzrálá a civilizovaná. Vždyt je na urovni neandrtálce...Do letadla bych nikdy nenastoupila oblečená jak bl.bka. Snad má i na nějaké nositelné šaty nebo kalhoty s halenkou. Mně přijde rozcapená a nechutná. Často jsem létala mezinárodními linkami a neumím si představit takovou ná.nu v letadle. I bl.bky podobného ražení respektovaly, že ne všem je příjemné koukat na nahé půlky jak na pláží, když je to ale v letadle.

Od té doby, co tyhle uchylky začaly mít přístup ke všemu umělému - botox, silikony, je podezřívám, že mají i silikonové mozky.

dietr ( 10. července 2021 21:51 )

Typická provokace, doma by ji čekalo zbičování nebo ukamenování.

Ksel ( 10. července 2021 19:30 )

Prudérní tajtrdlíci si uzurpují nárok určovat co si má nebo nemá člověk oblékat.

fico ( 10. července 2021 18:39 )

To je hnus to její tělo.

Zobrazit celou diskusi