Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Alex (2 měs.) měl po běsnění tornáda skleněný střep v hlavě! Rodina navíc přišla o střechu nad hlavou

Autor: VaB - 
27. července 2021
05:00

Jakub s Markétou z Moravské Nové Vsi přišli při řádění ničivého tornáda na jižní Moravě o střechu nad hlavou. Nacházejí se proto ve svízelné situaci. K tomu se starají o dva syny - rok a půl starého Jakuba a teprve dvouměsíčního Alexe. Ten při tornádu utrpěl děsivé zranění. V hlavičce měl zaseknutý pěticentimetrový střep!

Ničivé tornádo zasáhlo jižní Moravu 24. června vpodvečer a bralo vše, co mu během více jak dvacetikilometrové cesty přišlo do cesty. Ničilo domy, auta, celé obce. Zabilo šest osob. K tomu zranilo desítky lidí.

Mezi nimi i malého Alexe rodičů Jakuba Bartoše a Markéty Doležalové. Těm tornádo vzalo během svého běsnění střechu nad hlavou. „Přišli o všechno. Sehnal jsem jim nyní dvě stavební firmy, které se už byly na ten dům podívat a doporučily jej zbořit,“ píše Jirka Sedláček, který jim založil sbírku.

Mají i dva syny, Jakuba (1,5) a maličkého Alexe (2 měs.). Ten byl při vichru zraněn. Musel dokonce i do nemocnice, v hlavě měl totiž pěticentimetrový střep. „Malý Alex musel poté zůstat v Brně v nemocnici, protože měl v hlavičce 5cm velký střep skla,“ stojí v úvodu sbírky. Malý Alex je ale bojovník. Z nemocnice je už doma a bude v pořádku. Dobrosrdečný kamarád Jiří prosí o pomoc pro rodinu.

Tornádo dům poničilo natolik, že bylo nutné provést demolici. Výtěžek ze sbírky bude proto použit na výstavbu nového rodinného domku, kde rodina začne nový život. Doposud se ve sbírce podařilo vybrat víc jak 750 tisíc Kč.

 

Video  25 kilometrů zkázy: Policisté proletěli nad trasou tornáda  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Elis-1111 ( 1. srpna 2021 21:22 )

Jste odporní lidi,nezažili jste to a něco takového vypustíte z té vaší pusy.Hnus jedovatý .

Elis-1111 ( 1. srpna 2021 21:19 )

No to ale znělo jedovatě ,zažila jste to ,byla to taková rychlost ,že když vám mimino leží v postýlce a vy jste třeba u televize ,tak nestačíte v ten moment ani pro něj dojít k tý postýlce ,byl to šupec a otázka 3-5 minut .Měla jste v té oblasti být a pochopila by jste to raz dva a nebo možná ani nepřežila.

eposka ( 27. července 2021 10:35 )

Nechci, aby to znělo jedovatě, nemyslím to tak..ale jak se mohl ten střep dostat miminku do hlavy? Vždyť když udeří tornádo, prvni co je, že kreju deti vlastním tělem...

blamal ( 27. července 2021 08:49 )

Proc tady furt propagujete Donio? Staci, aby se manzele obratili na Charitu Brno, kde jsou penize urcene na pomoc vsem, kterym tornado vzalo domovy a zdravi. Koneckoncu Charita je urcite uz oslovila sama, ti jedini, jak jsem videl, zustali na miste a pomahaji po vsech strankach.

Zobrazit celou diskusi