Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvojčátka se narodila o tři měsíce dřív: Lékař je vložil do igelitového pytlíku, aby jim bylo teplo!

Autor: rc - 
17. července 2021
12:53

Dvojčátka Zaki a Malika Ridgeovi přišla na svět předčasně a po narození vážila něco málo přes kilo. Lékaři je po porodu zabalili do svačinových sáčků, které měly napodobovat dělohu. Sourozenci skončili na oddělení intenzivní péče a lékaři jim nedávali moc nadějí na přežití. Malí bojovníci je ale všechny překvapili a oslavili již první narozeniny!

Sourozenci Zaki a Malika spěchali na svět a narodili se o tři měsíce dřív. Po narození vážili jen 1,2 kilogramů a 1,1 kilogramů. Lékař si uvědomil, že drobná miminka budou mít problém se zahřát, a tak přišel s nápadem, že je vloží do svačinových sáčků, které budou napodobovat dělohu jejich matky. „Byli tak malí ve svých svačinových sáčcích,“ uvedla pro britský deník Daily Mirror jejich maminka Rifit Akramová (41) s tím, že se lékaři obávali, že to miminka nepřežijí.

Dvojčátka však byla bojovníci. Sáčky chránily jejich křehkou kůži sedm týdnů. Leželi v inkubátorech na oddělení intenzivní péče. „Všude byly hadičky. Prostě jsem musela držet jejich ruce skrze inkubátor," popsala smutné chvíle na intezivní péči. Maličin stav se zlepšil za týden, ale Zaki se zotavoval déle. „Požádal jsem se, aby je drželi společně, co nejdéle to je možné. Maliku nosili k jejímu bratrovi každý den. Držela ho naživu,“ uvedla maminka.

Dvojčátka se narodila 17. července a z nemocnice se dostala 12. září, kdy se konečně setkala se svými staršími sestrami Amirou (9) a Miley (5). Ačkoliv jim dávali lékaři tak malou šanci na přežití, sourozenci už oslavili první narozeniny a daří se jim dobře.

VIDEO: Těhotenská demence. Věc, které se nemusíte děsit  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi