„S velkou radostí oznamujeme, že princezna Sofia porodila v pátek 26. března v 11:19 zdravého syna. Maminka i dítě jsou v pořádku,“ objevilo se ve večerních hodinách na oficiálním instagramovém účtu švédské královské rodiny. Jméno si ale celý dlouhý den rodiče nechávali jenom pro sebe. Na sociální síti se o něco později objevil i snímek novorozeného miminka, který vyfotil sám pyšný tatínek, korunní princ Carl Philip, jenž se často objevuje na předních příčkách nejpřitažlivějších šlechticů. Rovněž také odhalili chlapcovo jméno: je to princ Julian.

Princ Carl Philip a princezna Sofia, kteří se vzali v roce 2015, očekávání svého třetího potomka oznámili v prosinci loňského roku. Tehdy zveřejnili černobílou fotku, kterak stojí v objetí u zrcadla. Kromě miminka mají doma ještě dvě starší ratolesti, prince Alexandra (4) a prince Gabriela (3).

Přestože jim mnozí příznivci královské rodiny přáli do třetice všeho nejlepšího ještě děvčátko, opak byl pravdou. Dítě, které přišlo na svět v jedné z nemocnic ve Velkém Stockholmu, je opět kluk, všemi tituly princ Julian Herbert Folke ze Švédska, vévoda z Hallandu. Je až sedmý v pořadí v nástupnictví na švédský trůn.

VIDEO: Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviru

Video
Video se připravuje ...

Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviru. Kensington Royal

Těhotenství půvabné Sofie, která bývala modelkou, však neprobíhalo nijak idylicky: nastávající rodiče si na podzim prošli covidem. Carl Philip a Sofia měli ale naštěstí jen mírné příznaky nemoci, která si v jejich desetimilionové skandinávské zemi vyžádala přes 13 tisíc obětí. O něco později se nakazila i Carlova sestra, princezna Victoria (43), a její manžel princ Daniel (47). Král Carl XIV. Gustaf (74) a jeho manželka Silvia (77) už byli proti nebezpečné koronavirové nákaze očkováni.

VIDEO: Blesk Podcast: Meghan a Harry jsou pro královský byznys mrtví. Co je čeká, prozradil odborník
Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Meghan a Harry jsou pro královský byznys mrtví. Co je čeká, prozradil odborník. Blesk

Fotogalerie
27 fotografií