Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prostitutka odhaluje své řemeslo v knize: Sex s kolegyní a strach, že na ni klient vykoná potřebu

Autor: ran - 
15. července 2021
21:49

Bývalá prostitutka, posléze novinářka a pak opět prostitutka napsala román o své intimní práci, který nazvala „Služba“ (The Service). Líčí v něm realitu nejstaršího řemesla a knihou z něj prý chce strhnout masku luxusu a tajemna. Zároveň se zasazuje o zlegalizování prostituce v Británii.

Frankie Mirenová začala s prostitucí, když jí bylo osmnáct. „Pracovala“ v Amsterdamu, svůj román, odehrávající se v roce 2019, ale zasadila do známé londýnské čtvrti Soho. Je o ženě, která se živí jako prostitutka a bojí se, že u ní udělá policie zátah a vezmou jí dceru.

Autorka románu The Service (Služba) si v rozhovoru pro news.co.uk postěžovala, že obraz prostitutky je pokřivený jejich zobrazováním ve filmech a médiích. Ty je podle ní prezentují buď jako už mrtvé, nebo naopak jako luxusní pracovnice, případně jako bezbranné oběti. V románu chtěla ukázat realitu prostituce takovou, jaká je.

Nezdráhá se popisovat ani intimní detaily, ale hlavně řeší pocity a prožívání hlavní hrdinky v situacích, které sama dobře zná. Čtenáři se tak například dočtou, jaké to je mít sex s parťačkou s připínacím umělým penisem před klientem, mít utkvělý strach, že na ni klient vykoná velkou potřebu nebo jak si zásobovat kvartýr rukavicemi a lahvičkami lubrikantu.      

Popisuje zábavný pokec s kamarádkou, zatímco si naobjednává další zákazníky, nebo že pracovala i tehdy, když trpěla křečemi od prášků proti bolesti. 

„Chtěla jsem napsat o všech těchhle věcech, ale také o solidaritě a přátelství, o žárlivosti a nejistotě,“ řekla podle webu deníku Daily Mail Mirenová. 

Autorka prosazuje zlegalizování prostituce ve Velké Británii. Angažuje se v několika spolcích, které mají za cíl legalizaci prosadit.

Mirenová se poté, co se v mládí přestala nabízet mužům, vrhla na novinařinu. Po třicítce se ale k prostituci zase vrátila a nyní debutuje příběhem z prostředí, které si svou novou zkoušeností opět neváhala oživit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi