Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž si při divokém sexu vertikálně zlomil penis. Tohle jsme ještě neviděli, hlásí doktoři

Autor: ran - 
2. července 2021
20:27

Britský odborný lékařský magazín zveřejnil informace o první zdokumentované vertikální „zlomenině“ penisu v historii. Třícentimetrová prasklina pyje zastavila anonymního muže na celý půl roku v tom, aby prováděl při sexu další vylomeniny...

Úrazy při konsensuálním sexu bývají bolestivé. Většinou se s nimi nepočítá, proto když už k nim dojde, „stojí to za to“. Svoji zkušenost s tím má anonymní muž, který se zapsal do lékařské historie prvním zdokumentovaným případem podélné zlomeniny penisu. Na zprávu upozornil web deníku New York Post.

Lupnutí při pseudo-zlomenině

Při klasické zlomenině penisu se ozve lupnutí, to jak houbovitá tkáň v plné erekci praskne, a přijde velká bolest. Pocit je u toho podobný, jako když povolí kost, říká se proto takovému zranění „zlomenina“, ačkoli v mužském pohlavním orgánu žádná kost není.

„Představujeme první zdokumentovaný případ vertikální zlomeniny penisu. Došlo k ní u 40letého muže při pohlavním styku,“ mohli se koncem června dovědět čtenáři časopisu British Medical Journal. „Penis se vzpříčil proti perineu partnerky,“ napsal magazín. Jinými slovy se milovník netrefil, protože orgánem při hrátkách narazil do prostoru mezi řitním otvorem a genitáliemi protějšku. 

Otok na penisu

Orgán potěšení muži v místě poškození jen lehce otekl, ani žádné prasknutí nebo lupnutí jako při „běžné“ zlomenině penisu se neozvalo. Také erekce ustupovala postupně – při kolmé zlomenině naproti tomu ústup krve z poraněné části těla nastává prakticky okamžitě.

Muži 3 cm velkou prasklinu na pravé straně pyje do 24 hodin odoperovali, čímž se snížilo riziko trvalých následků ve funkčnosti orgánu, upozornila zpráva. Muž se plně zotavil a po půl roce už zase mohl skákat přes kaluže. Jiný nepříjemný problém, který může vzácně muže potkat, je osifikace penisu.

Tužší, než by si přál

Při ní se orgán zanáší vápenitými sloučeninami, a tak pomalu tuhne, ale jinak, než by si dotyčný muž přál. Vlastně se pomalu mění v kost. Většinou se to sice děje jen v určitých částech tkáně, jistého 63letého Američana v roce 2019 ale potkalo kostnatění penisu po celé jeho délce. Léčba existuje, jen je třeba přijít včas.

Zobrazit celou diskusi