Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

To je tornádo, Miluno! Radovan natočil příchod zkázy, teď popsal, co se dělo dál

Autor: rc - 
30. června 2021
13:03

Sociální sítě šokovalo video, které v pátek zveřejnila na svých stránkách policie. Video zachycuje ničivé tornádo, které se prohnalo obcí Lužice, z nebezpečné blízkosti. „To je normální tornádo! Miluno! Tos neviděl!“ křičí ve videu majitel veganské a vegetariánské restaurace v Hodoníně Radovan O. Pro zpravodajský web irozhlas.cz popsal, jak se začal hnát silný vítr a najednou začaly lítat kusy střechy!

Ničivé tornádo se prohnalo ve čtvrtek několika obcemi na Hodonínsku a Břeclavsku. Polámalo stromy jako sirky a lidem vzalo střechu nad hlavou. Na vlastní kůži zažil ničivou sílu hurikánu i Radovan O., majitel veganské a vegetariánské restaurace v Hodoníně. V okamžik, kdy se začal zvedat vítr, padat kroupy a nastala průtrž mračen, byl doma v obci Lužice. Milovník zahradničení se obával, že přicházející bouře by mohla poničit jeho muškáty, které se svým partnerem Alexem pracně zasazovali.

V tu chvíli se však začal hnát silný vítr. „Začaly lítat první kusy věcí, potom střechy,“ uvedl pro irozhlas.cz Radovan s tím, že začal živelnou smršť natáčet. Právě video, které zachytil, obletělo český internet. V pátek ho publikovala na sociální síti Twitter policie. „Neuvěřitelně autentické video z Lužic. Naší hlídce ho dnes přinesl jeden z místních obyvatel s opravdu pevnými nervy. Díky za něj, Radovane, jste statečný muž!“ napsali policisté k šokujícímu videu, které ve skutečnosti má mít až tři minuty.

Video  Muž natočil tornádo na Moravě z bezprostřední blízkosti.  - Policie ČR / obyvatel Lužic
Video se připravuje ...

Radovan ve videu volá na Milunu, což je právě jeho přítel Alex. Oslovení Miluna znamená podle něj milovaný člověk. „Můj drahý manžel mě vtáhl dovnitř. Potom se zlomil ten smrk. A než jsme stačili vyběhnout do jiného pokoje, přišli jsme o zimní zahradu, ve které byl nábytek a bazén. Odletěla,“ popsal dramatické chvíle Radovan s tím, že v jednu chvíli se rozbilo okno. Dovnitř vletěl kus plechové střechy. Všude byl hluk. Radovan uvedl, že si připadal jako ve včelíně.

Zároveň dodává, že mu v tu chvíli nejspíš nefungoval selský rozum a spoušť kolem natáčel. „Přestalo pršet, celé se to jaksi zklidnilo. Tak jsme vylezli ven. Na ulici to vypadalo jako na válečné frontě. Všecky baráky byly zničené, neměli jsme střechy, děravá okna, na ulici ležela převrácená auta,“ popsal chvíle, kdy se tornádo prohnalo. Všude prý byly polámané stromy a bylo slyšet, jak utíká plyn. V jednu chvíli prý začalo poblíž i hořet auto.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání