Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ulicemi Tábora se prohání klokan: Patří chovateli z tornádem zasažené jižní Moravy?

Autor: rc - 
28. června 2021
19:28

Na neobvyklého návštěvníka narazil v pondělí ráno strážník Miroslav Moudrý. Policista z Tábora brzy ráno na  prázdné ulici potkal klokana! Zvíře se tamními ulicemi prohání už několik dní a zatím se ho nepodařilo odchytit. Zároveň ani není jasné, komu patří. Zoologická zahrada v Táboře uvedla, že žádného klokana nepostrádá. Naopak chovateli z Moravské Nové Vsi, kde ve čtvrtek udeřilo tornádo, klokan chybí.

Město Tábor se kromě historických památek pyšní kuriozitou. Návštěvníci a obyvatelé v tamních ulicích mohou narazit na klokana! Zvíře se už podle informací zpravodajského web IDnes.cz prohání ulicemi několik dní, ale zatím se ho nepodařilo odchytit. V pondělí v ranních hodinách na něj narazil i tamní strážník Miroslav Moudrý, který byl ve svém služebním autě, když mu klokan zkřížil cestu. „Krásné pondělní ráno, ptáčci zpívají, nikde žádná auta, po ulicích si hopsá klokan,“ napsal na svůj učet na Facebooku a přidal video, na kterém zachytil neobvyklé setkání.

Podle výše zmíněného webu není jasné, komu klokan patří. Zoo Tábor klokana nepostrádá, ale nabídla pomoc městské policii při odchytu. „Je k tomu potřeba speciální vybavení, které máme, takže se rádi zapojíme,“ uvedl ředitel zoo Evžen Korec pro IDnes.cz. Policista Miroslav Ryba již na svém Facebooku napsal výzvu, že se hledá majitel klokana a zároveň i klokan, který utel dírou v plotě.

Od čtvrtka postrádá klokana chovatel z hurikánu zasažené Moravské Nové Vsi a zároveň policii kontaktoval i chovatel z Radimovic u Tábora. „Je pravděpodobnější, že zvíře bude odtud,“ uvedl mluvčí městské policie Pavel Šimek.   

frantacizek ( 28. června 2021 19:54 )

čemu sa divíš, jsme klokaní velmoc v Evropě! To je v klidu zákone, tito naši si berou pravidelné vycházky, většinou valí podél D1, tento ale zdrhal asik před tornádem. Na taký fén tu nejsme v nížině zvyklí nikdo. Normálně ho chyťte na kabernet (ale výběr z hroznů!), každý klokan z Velké Moravy pozná kvalitní víno..

Zobrazit celou diskusi