Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Žena tvrdila, že porodila desaterčata. Vyklubala se z ní lhářka a podvodnice

Autor: ran - 
24. června 2021
16:03

Jihoafričanka Gosiame Sitholeová (37) záměrně oklamala svět, když tvrdila, že porodila desaterčata – sedm chlapců a tři holčičky. Bývala by tak „trhla“ světový rekord. Objevily se ale pochybnosti o pravdomluvnosti údajné matky, když její manžel oznámil, že děti ani manželku po „porodu“ neviděl osobně ani na fotce. Nyní úřady potvrdily, že si celý porod Sitholeová vymyslela.

Deset dětí, napůl přirozenou cestou, napůl císařským řezem, se podle zprávy místního tisku měly narodit začátkem června ve městě Pretoria v Jihoafrické republice. Teď je ale už jasné, že se nic takového nestalo. Autor zprávy se veřejně za svoji novinářskou kachnu omluvil.

Manžel: Žádné děti jsem neviděl

Že něco není úplně, jak má být, bylo zřejmé od chvíle, kdy Sitholeové manžel Teboho Tsotetsi po několika dnech od údajného porodu oznámil, že ani ji, ani děti ještě neviděl, a to ani na fotce. Ženu následně obvinil z toho, že fingovaný porod chtěla využít k vlastnímu obohacení.

A to že jim peníze chodily! Manžel za sebe a manželku pár dní před obviněním na společný účet přijal štědrý dar v přepočtu 1,5 milionu korun od místního filantropa.   

Po dalších protichůdných zprávách od různých úřadů v zemi je ale už konečně jasno, píše Daily Mail. Nemocnice Tembisa nedaleko jihoafrického hlavního města i místní provinční vláda vydaly prohlášení, jež vše uvádějí na pravou míru.

Těhotná v poslední době nebyla

„Lékaři prokázali, že paní Sitholeová v poslední době žádné dítě neporodila, prokázalo se i to, že v poslední době ani nebyla těhotná. Nemocnice si ji nechala na pozorování,“ uvádí se podle Daily Mail ve vládním prohlášení.

Sitholeové se brzy po fingovaném porodu dostalo pozornosti i od policie, která ji kontaktovala u jejích příbuzných, aby se ujistila, že ji může škrtnout ze seznamu pohřešovaných. Manžel ji totiž nahlásil jako nezvěstnou, když mu nechtěla prozradit, kde se s údajnými desaterčaty nachází. 

Žena zůstává na pozorování

Do nemocnice Tembisa ženu oficiálně přijali 18. června, prohlédli ji a podrobili ji řadě testů. Měla v péči lékařů původně zůstat jen 72 hodin, tedy do úterka. Kvůli obavě o mentální zdraví Sitholeové však má zůstat hospitalizována dalších sedm dní.

Novinář Piet Rampedi, který zprávu o mnohačetném těhotenství a následně i porodu jako první vypustil do světa, se omluvil. „Informace jsem si nijak neověřil. Pár jsem znal, neměl jsem důvod jim těhotenství nevěřit,“ snažil se své pochybení novinář vysvětlit.

Přiznal ale, že nepostupoval, jak měl. „Pravda je, že jsem si nevyžádal žádné lékařské nebo jiné dokumenty dokazující pravdivost tvrzení o desaterčatech, jak bych to za běžných okolností učinil,“ kál se.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Amy6 ( 27. června 2021 14:20 )

Manžel ji neviděl 7 měsíců nahou? Ani na ni celou dobu nesáhnul, aby zjistil, že si břicho vycpává?

Zobrazit celou diskusi