Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Panika na škole v Mladé Boleslavi: Chlapce kousl sklípkan!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Aktualizováno -
17. června 2021
12:52
Autor: jel - 
16. června 2021
16:10

Panika vznikla v pondělí odpoledne na základní škole v Mladé Boleslavi. Žáka tam totiž kousl neznámý pavouk. Nejspíš šlo o sklípkana. Ředitelka nechala pro jistotu školu vydezinfikovat. 

Událost se odehrála na chlapeckých záchodech, o jakého pavouka šlo, není jasné. Vedení školy však uvádí, že se nejspíš jednalo o sklípkana. „Na WC kousl jednoho žáka pavouk. Dle informací byl menšího vzrůstu, zřejmě z podřádu sklípkani,“ napsala ředitelka. I když se dítěti nic nestalo a je v pořádku, ředitelka se rozhodla předejít tomu, aby se to opakovalo.

O tom, že ve škole zřejmě skutečně útočil zmíněný exotický druh informoval ve čtvrtek portál Novinky.cz s odvoláním na mluvčí mladoboleslavské radnice Šárku Charouskovou. Podle ní výsledky toxikologie a názor odborníka skutečně ukazují útok sklípkana.

Nečekané prázdniny

Děti tak čekaly překvapivé prázdniny. Škola se totiž dezinfikovala a následně odvětrávala. „Vím, že to mnohým z Vás přinese problémy s hlídáním, ale opravdu je nutné učinit opatření, aby byli žáci v bezpečí,“ uvedlo vedení školy na svých stránkách. V úterý se však ukázalo, že dezinfikování bude trvat delší dobu a tak děti zůstaly doma i ve středu a ve čtvrtek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi